Diari Més

Serveis

Una modificació urbanística, nou pas per ampliar el Parc de Bombers de Reus

El ple aprovarà demà canvis al voltant de les actuals instal·lacions i al carrer Vilafranca per fer possible el projecte de renovació del recinte

L'estat actual del Parc de Bombers de Reus.

L'estat actual del Parc de Bombers de Reus.Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple aprovarà demà inicialment una modificació puntual de la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana de Reus a l’entorn del carrer de Vilafranca del Penedès que haurà de facilitar l’ampliació de l’actual Parc de Bombers de Reus. La modificació de la situació d’aquest espai annex a l’edifici permetrà destinar els terrenys, en un futur, a dotar de més espai les instal·lacions des d’on treballa el cos de salvament i extinció d’incendis, les quals arrosseguen des de fa temps una situació precària.

La Generalitat, tal com va avançar el Diari Més, ha començat a estudiar la materialització d’un projecte d’ampliació i de renovació del Parc de Bombers tot i que, almenys fins fa poques setmanes, encara es trobava en una fase inicial. En la mateixa línia, les converses amb l’Ajuntament estarien avançant i aquest pas confirma la determinació de tirar endavant l’ampliació i la fa possible.

El primer moviment del projecte, de fet, tenia a veure amb el solar on es troba el parc i els del seu entorn, ja que es tracta de parcel·les que són de titularitat municipal. Fonts de l’Ajuntament ja van concretar al mes de maig que no es posaria cap inconvenient a aquesta ampliació ja que «entenem que és un punt estratègic». Al seu torn, des de la Generalitat expressaven que, tot i que «en un termini llarg», el projecte s’acabarà traslladant a la realitat perquè «és molt necessari».

Tant el Parc de Bombers de Tarragona com el de Reus han de ser renovats de manera urgent i el que estaria més avançat a hores d’ara seria el de Tarragona, la nova forma del qual podria veure la llum «d’aquí a tres o quatre anys», tal com precisava fa uns dies el delegat intersindical del Parc de Bombers de Reus Eloi Rosich. Per tant, i seguint aquests mateixos números, Rosich comenta que el parc de Reus podria quedar renovat «d’aquí a uns cinc o sis anys aproximadament».

Material, roba i camions

La de l’ampliació del parc és una de les principals reclamacions que tenien els bombers però no l’única, ja que el material de treball, la roba i els camions també són molt antics i els treballadors han estat molt de temps sense fer hores extres per aconseguir aquestes millores i també algunes de laborals. En els darrers anys s’han aconseguit alguns progressos, tot i que no són suficients.

La inclusió d’aquest punt a l’ordre del dia del ple de demà divendres suposa un moviment decisiu en la voluntat de dotar el Parc de Bombers de Reus de millors condicions.

tracking