Diari Més

Política

El govern de Reus fa marxa enrere i rectifica les comissions informatives

El PSC havia reclamat passar de 2 a 3 membres

Imatge d'una una sessió de ple.

El govern de Reus fa marxa enrere i rectifica les comissions informativesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de Reus fa marxa enrere i rectificarà en part la composició de les seves comissions informatives. Tot i que, d’inici, s’havia previst una representació de només dos membres per als partits que van obtenir sis regidors el passat 26-M, ERC i PSC passaran ara a tenir tres membres, un canvi que millorarà la representativitat d’ambdues formacions i facilitarà el repartiment intern de la feina de seguiment dels assumptes. El portaveu del grup socialista, Andreu Martín, havia criticat públicament la situació en una compareixença des de la seu de la plaça del Castell, el 2 de juliol, on lamentava que la composició de les comissions «no encaixa en els criteris justos de proporcionalitat, tal com assegura l’alcalde».

D’entrada, segons l’organització municipal aprovada a finals de juny, Junts per Reus disposava de quatre membres a aquestes comissions, ERC i PSC en tenien dos i CUP, Cs i Ara Reus, un membre. El repartiment va generar malestar entre els socialistes, per considerar que la xifra de regidors obtinguda en les darreres eleccions no es corresponia amb la seva participació a les comissions informatives i que, d’alguna manera, obstaculitzaria la seva feina fiscalitzadora al llarg del mandat. La CUP també va posicionar-se en una línia similar i va reclamar l’entrada de dos regidors del grup en lloc d’un de sol.

La CUP es quedarà igual

Fa quinze dies, Martín apuntava que «aquest govern té la voluntat de dificultar la feina a l’oposició», referint-se a la distribució de les comissions informatives, i defensava que «el més just seria tenir tres membres, que són els que tenia la CUP en el darrer mandat quan també va tenir sis regidors al consistori», tal com assenyalava el portaveu del grup socialista.

Amb aquesta rectificació que ara s’aplicarà, Junts per Reus es quedarà amb quatre membres a les comissions informatives, ERC i PSC passaran a tenir-ne tres però CUP, Cs i Ara Reus no veuran ampliada la seva presència i continuaran, com a mínim de moment, amb un. L’escenari no agrada, lògicament, la CUP, que havia fet la mateixa reivindicació i no ha vist incrementar-se la seva participació en aquest àmbit.

La sessió plenària del 28 de juny va donar lloc a la creació d’un total de quatre comissions informatives per al mandat 2019-2023: Comissió Informativa de Benestar Social i Ciutadania, Comissió Informativa de Serveis de Territori i Urbanisme, Comissió Informativa de Serveis d’Hisenda i de Serveis Generals, Comissió Informativa d’Activitats de la Persona. Alhora, es van determinar els membres de les comissions que correspon a cada grup municipal, la qual cosa serà modificada en part demà divendres. També es van acordar les assistències als regidors a les sessions dels òrgans col·legiats, de manera que percebran 150 euros per assistència a cada Comissió Informativa i Consell Sectorial, amb un màxim de 7.200 euros anuals, segons està previst.

tracking