Diari Més

Judicial

Les defenses del cas Innova demanen al jutge que els doni més temps

Instrucció 3 amplia fins al setembre el termini per presentar escrits després de declarar obert el judici per la peça principal i la 2

Imatge de l'exdirector general d'Innova, Josep Prat.

El TCU ratifica la condemna a Prat i el farà pagar 1,2 milions a l'AjuntamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les defenses dels acusats en la peça principal i la 2 del cas Innova han sol·licitat al Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus més temps per presentar els seus escrits, tal com detallen fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) al Diari Més. El magistrat va declarar, mitjançant una interlocutòria amb data del passat 7 de març, l’obertura de judici oral i els donava tres mesos –el marge legalment establert– a partir de llavors per fer aquest pas. Instrucció 3 ha acceptat ara la petició i, segons precisen les mateixes fonts, ha activat un nou termini que expirarà el 9 de setembre.

Serà a partir de llavors, un cop presentats els escrits de defensa, que aquests es remetran a l’òrgan competent –molt probablement l’Audiència de Tarragona– perquè fixi la data de judici segons agenda. Tancades les diligències prèvies, el magistrat considera que hi ha indicis de delicte contravuit persones i apunta també, com a responsables civils, dues societats mercantils. Recull així les peticions formulades per la fiscalia i les acusacions populars i particulars, que són l’Ajuntament de Reus i els partits Ara Reus i la CUP. La fase d’instrucciód’aquesta part d’Innova s’ha allargat durant set anys.

Els investigats són l’exdirector general d’Innova, Josep Prat; l’exdirector del CatSalut Carles Manté; l’arquitecte Jordi Batesteza; l’exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez; l’exdirectora econòmica i financera d’Innova, Ester Ventura; l’exsecretària del hòlding, Natàlia Torrell; l’exdirector d’obres i projectes, José Vicente Gómez; i l’empresari Sergi Luqui. A tots ells se’ls acusa dels presumptes delictes de prevaricació, malversació de fons públics, falsedat documental, tràfic d’influències, frau a l’Administració, blanqueig de capitals i organització criminal. L’obertura de judici també és contra les societats CMM Estratègies i Salut SL i BBATS Consulting SLP. També atenent a la petició de la fiscalia, la interlocutòria del 7 de març establia el sobreseïment de les actuacions contra Sílvia Barberà.

La peça principal i la segona aborden el pagament de factures, presumptament sense justificar, a Manté i Batesteza per assessories en el marc de la construcció del nou Hospital Sant Joan i que haurien estat autoritzades per Prat. La interlocutòria, d’Instrucció 3 no establia quantitats relatives a finances en assumir les que ja s’han interposat als acusats durant el curs del procediment.

Penes de presó

La fiscalia demana per a Prat, Batesteza i Pérez 10 anys de presó, a més de la inhabilitació per exercir càrrec públic durant 20 anys i una multa de 200.000 euros. Per als altres cinc encausats, demana penes inferiors als 10 anys de presó. En concepte de responsabilitat civil, sol·licita que s’indemnitzi Innova amb els 720.000 euros que s’haurien pagat a Manté i els 186.400 de Batesteza a través de l’empresa BBATS. A més, sol·licita que retornin les retribucions i despeses de desplaçament que no es corresponguin amb feines.

tracking