Diari Més

La Fira de Sant Jaume guanya dies dedicats a la Fira del Cavall

Aquest cap de setmana tindrà lloc el Campionat de Pura Raça Espanyola

La nova edició de la Fira de Sant Jaume va presentar-se ahir a l'Ajuntament.

La nova edició de la Fira de Sant Jaume va presentar-se ahir a l'Ajuntament.Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els propers dies 26, 27 i 28 de juliol tindrà lloc una nova edició de la Fira de Sant Jaume, que organitza Reus Promoció amb la col·laboració de l’Associació dels Amics dels Cavalls de les comarques de Tarragona. La Fira de Sant Jaume té l’objectiu de mantenir viva una de les tradicions més antigues de Reus i un dels certamen firals més antics de Catalunya. Cal destacar que la fira de Sant Jaume commemora aquest any el seu 676 aniversari. La inauguració oficial de la Fira de Sant Jaume tindrà lloc el divendres a les 21 h i anirà a càrrec de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

En horari de 19h a 24h, la nova edició presenta un programa orientat molt especialment als aficionats als cavalls i al públic familiar. L’entrada a la fira és gratuïta i hi ha una extensa zona de pàrquing. Un any més, els grans protagonistes de la Fira de Sant Jaume són sense dubte els cavalls, ja que en el marc de la fira s’organitza la 24a Fira del Cavall. Altres activitatsdestacades són els sopars a la fresca, amb productes de proximitat, i la Cursa de portadors de sacs d’avellanes. La cursa nocturna de Sant Jaume, la zona infantil amb atraccions de fira i les passejades en poni completen el ventall d’activitats.

Com a novetat, s’amplien els dies dedicats a la Fira del Cavall, i els dies 19, 20 i 21 de juliol, el cap de setmana anterior als actes principals de la fira tindrà lloc el Campionat de Catalunya de Morfologia de Pura Raça Espanyola amb 15 categories. Part dels cavalls provenen de Cata- lunya, però hi ha exemplars de les Balears, València, Madrid o Andalusia i França.

tracking