Diari Més

Judicial

El Jutjat Penal 2 tindrà un reforç per donar sortida a 731 assumptes pendents

El TSJC considera que la xifra de casos que esperen judici «supera de llarg» la mitjana de Catalunya i de l’Estat i detecta un «increment de les entrades»

Una imatge d'arxiu de la façana dels Jutjats de Reus.

El Jutjat Penal 2 tindrà un reforç per donar sortida a 731 assumptes pendentsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha aprovat, en una decisió condicionada per pròxims tràmits, concedir al Jutjat Penal número 2 de Reus el reforç sol·licitat pel seu titular per alleugerir l’elevada càrrega de feina que registra aquest òrgan. A data de març del 2019, el jutjat acumulava 731 assumptes pendents de judici. La xifra, segons la consideració de la mateixa sala, «supera de llarg la mitjana del mateix partit, la de la comunitat autònoma i la nacional». El TSJC atribueix la situació del Penal número 2 a «múltiples factors», entre els quals es troben «la discontinuïtat funcional perllongada i un augment molt significatiu dels assumptes d’entrada».

La decisió s’ha pres en relació a un expedient que analitzava la conveniència o no de l’aplicació del reforç, el qual la sala de govern considera «procedent» i eleva al Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Tal com està previst a hores d’ara, el reforç tindria forma d’una comissió de serveis sense relleu de funcions. És a dir, que el jutge que donés suport al Penal 2 ho faria com una feina afegida a la seva de pròpia que desenvolupa al jutjat de procedència.

El lloc es va obrir a possibles candidats a través d’un concurs i la Sala de Govern del TSJC proposa, tal com es va donar a conèixer en sessió del 25 de juny, que l’ocupi el magistrat del Jutjat de Menors de Tarragona Jesús Maria del Cacho Rivera «perquè té el millor número d’escalafó entre els sol·licitants i àmplia experiència en les funcions d’enjudiciament».

Començar pels qui més esperen

De la mateixa manera, i almenys tal com es contempla en aquesta fase, el reforç tindria una durada inicial de sis mesos i despatxaria «22 assumptes al mes, assumint la competència d’aquells assumptes que es determinin i que hauran de correspondre als que tinguin una pendència més antiga», als que arrosseguin més temps esperant ser jutjats al Jutjat Penal número 2 de Reus.

En l’actualitat, el total del partit judicial de Reus compta amb un sol reforç, igualment en forma de comissió de serveis, el qual ha estat prorrogat recentment fins al mes de desembre i que s’aplica al Jutjat d’Instrucció número 3, on discorre la macrocausa Innova. Si s’acabés concedint, per tant, el del Jutjat Penal número 2 seria el segon a Reus. El partit espera també la creació d’un nou jutjat, que seria el de Primera Instància número 8 de Reus, i va estrenar-ne al setembre del 2018 un altre, el de Primera Instància número 7 que està dedicat a Família i que es va preveure a la programació de 2017.

tracking