Diari Més

Educació

Educació inverteix 420.000 euros en obres a quatre escoles i instituts de Reus

L’Institut Baix Camp guanyarà aules de reforç a dues plantes i al Domènech i Montaner s’instal·larà un nou barracó durant l’estiu

Operaris avancen des de fa uns dies en els treballs a l'Institut Baix Camp.

Educació inverteix 420.000 euros en obres a quatre escoles i instituts de ReusOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat destina, aquest estiu, 420.938,79 euros a realitzar intervencions i obres de millora als centres d’ensenyament de Reus. Fonts del Departament d’Educació consultades concreten que, en total, s’han adjudicat quatre projectes que tenen a veure amb l’Escola Montsant, l’Escola Rosa Sensat, l’Institut Lluís Domènech i Montaner i l’Institut Baix Camp. Als dos primers recintes es duran a terme treballs de supressió de barreres arquitectòniques, amb un pressupost de 66.362, 60 euros per a l’Escola Montsant i de 112.120,95 per a la Rosa Sensat. Pel que fa a l’Institut Lluís Domènech i Montaner, es crearà la infraestructura per la instal·lació d’un nou barracó prefabricat que molt probablement aculli part dels Itineraris Formatius Específics (IFE) i les actuacions programades a l’Institut Baix Camp buscaran millorar l’accessibilitat a l’edifici i donar lloc a dues aules de reforç a la planta primera i a la segona.

Pel que fa a l’Escola Rosa Sensat i tal com detalla el projecte, es vol resoldre el fet que «en l’actualitat, no existeix a cap element de comunicació vertical entre plantes que estigui adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, ja que només compta amb escales». Així, s’ubicaran «dos nous mitjans mecànics que permetin la lliure i adaptada comunicació entre nivells». També es farà «l’adequació dels accessos des de la via pública, adaptant els recorreguts perquè siguin fàcilment transitables fins a l’interior del centre». A l’Escola Montsant, l’actuació se centrarà en «la instal·lació d’un ascensor que comuniqui les dues plantes de l’edifici, i una rampa entre els dos nivells de la planta primera».

Al seu torn, l’Institut Domènech i Montaner incorporarà un nou barracó que serà el tercer al seu recinte. El mòdul acollirà possiblement una part del projecte d’Itineraris Formatius Específics (IFE), que té una durada de quatre anys, està adreçat a un alumnat amb necessitats educatives especials associades a discapacitat lleu o moderada i pretén inserir aquests estudiants a l’empresa. El desplegament de l’IFE exigeix sis espais: tres per aula –que formen un barracó, col·locat a l’institut anys enrere– i altres tres de tallers específics que s’ubicaran al futur nou mòdul. El prefabricat resulta necessari perquè els alumnes de l’IFE estaven en tercer curs i és en arribar a quart quan passaran a fer servir els tallers. El tercer barracó l’ocupen alumnes de tercer d’ESO i hi és des del 2006.

Prat de la Riba manté el mòdul

Els Ganxets –ara en procés de trasllat a l’edifici de la Ciutat de Reus–, Cèlia Artiga –que espera el nou polilleuger però aspira a mantenir el mòdul per fer-hi activitats en dies de pluja– i Prat de la Riba –on s’ha reubicat l’aula de música– també tenen barracons. El de l’Escola Prat de la Riba no es retirarà aquest curs, tot i que Educació es va comprometre a estudiar el desplegament d’una de les ales de l’edifici.

En el marc de les obres que tiran endavant Educació, l’Institut Baix Camp guanyarà dues aules en una estructura de nova creació sobre el porxo, i s’ampliarà el vestíbul canviant el tancament actual per acostar-lo igualment al porxo. Al mateix temps, es dotarà l’accés del carrer Jacint Barrau d’una plataforma elevadora, apta per exteriors. Fins ara només s’hi pot entrar per un tram de nou escales. L’aparador destinat al Cicle Formatiu de Comerç i Màrqueting es mantindrà.

tracking