Diari Més

Turisme

Reus perd el fòrum d'aviació Connect Aviation 2020, que anirà a Turquia

La candidatura per acollir la cita on es lliguen anualment bona part de les rutes europees «no ha encaixat en la previsió de dates»

Una imatge d'arxiu de turistes entrant a l'Aeroport de Reus.

Reus perd el fòrum d'aviació Connect Aviation 2020, que anirà a TurquiaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus no acollirà el fòrum internacional d’aviació Connect Aviation en la seva edició 2020, on havia presentat candidatura per a esdevenir seu i que finalment se celebrarà a Antalya, Turquia. La Taula de l’Aeroport havia acordat, l’any 2016, iniciar els moviments per organitzar aquesta cita que aplega el gruix de les empreses enfocades al sector de l’aviació comercial i que és l’escenari on anualment es tanca un important volum de rutes europees. Tot i que, en un primer moment, es va anunciar la voluntat de captar el fòrum de 2018 o 2019, Reus va formalitzar la sol·licitud per al 2020, amb la intenció que el Connect Aviation es programés coincidint amb els mesos de calor, el període més propici per explotar els atractius de la Costa Daurada. Però, l’Aeroport no serà la seu i el fòrum es desplegarà del 19 al 21 de febrer.

Fonts de Territori concreten al Diari Més que l’Aeroport de Reus «es va presentar» entre les candidatures per exercir d’amfitrió del Connect Aviation 2020 però que «una de les condicions que demanàvem era que l’esdeveniment tingués lloc entre l’abril i l’octubre, cosa que podia ser perquè normalment es feia cap al juny». I apunten que «com que finalment s’ha decidit fer-lo al febrer, no encaixàvem en les previsions». Les mateixes fonts no descarten tornar-hi a concórrer més endavant, «si les dates són a l’estiu». La cita, sempre itinerant i a la que almenys en els darrers anys assisteixen representants de l’Aeroport de Reus o el Patronat de Turisme, resulta ser una important oportunitat de promoció per a l’enclavament que l’acull.

Projectar el territori

Al moment de fer pública la intenció d’optar al Connect Aviation, des de la Taula de l’Aeroport precisaven que aconseguir atraure aquest esdeveniment –o el Routes Europe, l’altra opció que es va plantejar llavors– suposaria portar a Reus «representants d’entre 50 i 100 aerolínies al llarg de dos o tres dies i amb entre 400 i 1.200 delegats». La idea per a la Costa Daurada era «afegir-hi algunes jornades lúdiques de forma que aquests actors tinguessin ocasió de visitar el territori, de tocar-lo amb les seves mans i, per tant, de tenir-lo també més en compte».

El Connect Aviation es defineix com «un fòrum únic i independent per a les línies aèries, aeroports i proveïdors de la indústria de tota Europa per a reunir-se en un ambient relaxat i productiu». A la cita assisteixen cada any «més de 400 directius que es veuen per discutir el desenvolupament de serveis d’aire, per aprendre de la indústria i per construir relacions duradores», i aquesta és «una part essencial de l’agenda europea de desenvolupament de rutes per a l’aviació comercial i una necessitat per a qualsevol que vulgui posicionar la seva marca com a reconeixible a Europa». El sistema, tant per al tancament d’acords com per a l’establiment de nous contactes, es basa en les reunions a dues bandes, ja que «aeroports, línies aèries, proveïdors de la indústria, consultors i organismes de turisme les preparen amb antelació i se’n poden celebrar tantes com els agents desitgin». El seu perfil i el públic al qual s’adreça coincidia amb les particularitats de l’Aeroport de Reus, tal com ho va considerar aleshores la Taula.

La línia ascendent de l’Aeroport

L’Aeroport de Reus està traçant des de fa algun temps una línia ascendent que li ha permès recentment tornar a superar la barrera del milió de passatgers. De fet, per a aquesta temporada d’estiu que ara està en marxa, les aerolínies que hi treballen ofereixen més d’1.100.000 seients, segons dades d’Aena. La xifra suposa un increment del 9,4% respecte al 2018.

tracking