Diari Més

El Concert per al record homenatja als difunts i la figura de Roseta Mauri

Al voltant de 500 persones van aplegar-se al cementiri de Reus per assistir a aquest acte simbòlic

Un ballet va ballar 'El llac dels cignes' amb la música de la Banda Simfònica de Reus al recinte del cementeri.

El Concert per al record homenatja als difunts i la figura de Roseta MauriOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cementiri General de Reus –gestionat pels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp– va acollir ahir al vespre la quarta edició del Concert per al record, amb la participació de la Banda Simfònica de Reus i amb Roseta Mauri com a fil conductor.

Faltava poc més de mitja hora per a l’inici del concert i a les portes del cementiri ja s’havia format una llarga cua de persones que esperaven pacientment l’obertura de l’espai per ocupar un dels 500 llocs que hi havia. Per poder accedir a l’acte calia tramitar la corresponent invitació a través del web dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp per tal de no quedar-se sense una de les 500 cadires. El concert no va fregar el ple per ben poc, ja que poques cadires van quedar sense ocupant. Així doncs, gairebé 500 persones van assistir al Concert per al record que, amb aquest espectacle, es pretenia rememorar els difunts que descansen al cementiri. Precisament, Josep Baiges, conductor de l’acte juntament amb Helena Tarragó, va comentar que «recordar és tornar a viure».

El concert va fer-se al bosquet de pins, que hi ha al voltant del Centre d’Interpretació del Cementiri i, enguany, amb motiu de l’Any Roseta Mauri, la ballarina va servir de fil conductor. Baiges i Tarragó van llegir fragments del llibre Roseta que introduïen a diferents escenes de la seva vida i també servien d’avantsala per a iniciar les diferents peces del concert. Els encarregats d’iniciar-lo, sempre amb la Banda Simfònica de Reus de fons, van ser les ballarines del Centre de Lectura que van interpretar El llac dels cignes. Tot seguit, va ser el torn de l’Escola de Dansa Artis, que va ballar La boda de Luis Alonso, sincronitzant a la perfecció les castanyoles amb la música i els cops de taló.

El concert, dirigit per Joan Ramon Reverté, va estar format per un total de 8 peces, a banda de les dues ja esmentades, la Banda Simfònica també va tocar Man of la Mancha, Rapunzel, Gabriel’s Oboe, Caribbean Concerto, Arabesque i Danzon número 2.

La iniciativa s’emmarca en la voluntat dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp de divulgar el patrimoni històric, artístic i cultural del Cementiri General de Reus.

Tal com s’ha fet en anys anteriors, l’objectiu és el de portar a terme un acte d’homenatge i record de les persones que hi reposen en la intimitat d’aquest espai, una iniciativa que també s’organitza en altres cementiris de ciutats catalanes europees.

tracking