Diari Més

Política

La vicealcaldia de Reus coordinarà projectes a l'entorn metropolità del Camp

ERC atribueix a la nova figura, a les mans de Noemí Llauradó, les relacions entre Ajuntament i administracions i l’impuls a serveis i obres municipals

Llauradó i Pellicer, en l'anunci de la reedició del pacte.

La vicealcaldia de Reus coordinarà projectes a l'entorn metropolità del CampOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les complicades negociacions per la reedició del pacte de govern entre Junts per Reus, ERC i Ara Reus van propiciar la creació d’una figura fins ara inèdita a l’Ajuntament de Reus, la de la vicealcaldia que ocupa la republicana Noemí Llauradó. Els sis regidors d’ERC compareixeran avui per abordar de manera pública l’inici del nou mandat 2019-2023 però abans, aquest mateix dilluns, la formació ja va donar a conèixer el detall de les funcions d’aquest càrrec a través dels seus perfils a les xarxes socials.

Entre altres qüestions, Llauradó es farà responsable de l’«impuls i la coordinació de projectes de l’entorn metropolità del Camp de Tarragona» i assumirà, també, la «direcció i gestió dels assumptes relatius a les relacions institucionals entre el govern municipal i altres institucions». L’exdiputada al Parlament de Catalunya, ara, també presidenta de la Diputació de Tarragona, possiblement la política que més poder concentra a la demarcació, dóna continuïtat així a la vocació de vincle entre la ciutat i la resta del territori.

La resta de funcions que ERC ha concretat fins ara inclouen «la direcció i gestió dels assumptes relatius a la coordinació de l’acció del govern municipal per assolir els objectius definits en els plans o programes que aquest defineixi» i igualment, tal com és natural, «la representació ordinària de l’Ajuntament en les relacions institucionals». A més, la vicealcaldessa tindrà entre les seves competències la «direcció, inspecció i impuls general dels serveis i de les obres municipals» i la «delegació de la comissió de delegats i delegades per dissenyar les línies mestres del govern municipal».

Acció conjunta

Va ser el mateix batlle, Carles Pellicer, qui, des de la seu de Junts per Reus a la plaça Cayalunya, el dia abans de la seva primera investidura, va anunciar la creació de la vicealcaldia per a Llauradó tot i aclarir l’evidència que «d’alcalde, amb tot, només n’hi ha un». Poc més tard, en la presentació de la reedició del pacte de govern, el 27 de juny, Pellicer havia expressat que la vicealcaldia tindria un paper «en l’àmbit executiu i de protocol» i que per tant, en aquests espais, «governem conjuntament».

Amb un total de sis regidors i quatre més que en l’anterior mandat, el tancament definitiu del cartipàs –el qual es va produir també aquest dilluns amb la delegació de tres regidories que havien quedat pendents després que la CUP rebutgés l’oferta per entrar al govern–, ha deixat en mans d’ERC algunes de les àrees més significatives. La regidoria de Participació i Bon Govern és de Montserrat Flores, Carles Prats portarà empresa i Ocupació, Marina Berasategui s’encarregarà d’Urbanisme i Mobilitat, Òscar Subirats ocuparà Salut i Ciutadania, i Daniel Recasens té Cultura i Educació.

tracking