Diari Més

Urbanisme

Comença el reordenament de l'accés a La Vitxeta i a la urbanització Sant Joan de Reus

És un dels projectes aprovats als Pressupostos Participatius 2018 i no han iniciat fins ara per no destorbar l’escola en el tram final del curs

Les tasques de reestructuració de l'espai públic i viari han començat aquesta setmana.

Comença el reordenament de l'accés a La Vitxeta i a la urbanització Sant Joan de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’execució dels projectes aprovats als Pressupostos Participatius del 2018 continua en marxa i aquesta setmana han començat les obres de reestructuració de l’espai públic i viari de l’accés a la urbanització Sant Joan i accés al CEIP La Vitxeta. Uns treballs que no han començat fins a mitjans d’estiu per petició de l’escola, ja que si començaven abans, podrien generar molèsties en el tram final de curs, ja fos a l’hora de realitzar les classes i, sobretot, a l’hora de deixar i recollir els nens i nenes a l’escola.

Aquest és un dels petits projectes aprovats en els pressupostos de l’any passat, amb 315 vots, i té un cost aproximat de 49.000 euros. Aquestes obres inclouen dues actuacions: d’una banda descongestionar la zona d’aparcament actual i, de l’altra, arranjar i ampliar la zona d’entrada a l’escola La Vitxeta.

El projecte concreta les obres d’urbanització i reordenació de l’espai viari d’accés al centre educatiu per millorar la funcionalitat i la seguretat dels usuaris, especialment en hores d’entrada i sortida de l’escola. Aquest va ser encarregat per l’Ajuntament als arquitectes Soffito Arquitectura SLP, que el van dissenyar i des d’aquesta setmana l’està començant a executar l’empresa Agrovial SA.

Les idees principals dels redactors del projecte van ser donar més importància als vianants i usuaris de l’espai exterior, potenciant un ampli espai d’acollida i accés a l’escola; reordenar l’espai viari evitant encreuaments entre vehicles privats i transport públic; i, finalment, separar l’espai públic de l’espai viari per millorar la seguretat dels vianants, especialment dels nens i nenes. Unes reformes que ja estaran completament finalitzades per al curs escolar que començarà aquest setembre.

Una proposta per iniciar

Dels 14 projectes que es van aprovar en els Pressupostos Participatius del 2018, ja només en queda un per iniciar-se, la construcció d’una zona infantil al barri Monestir, que es farà quan l’espai estigui urbanitzat.

Així doncs, amb l’inici de les obres de millora d’accés a l’escola La Vitxeta i a la urbanització Sant Joan, ja són 13 els projectes que s’estan executant, dels quals sis ja s’han finalitzat. La instal·lació de nous desfibril·ladors als centres cívics; la creació d’un parc infantil al barri Montserrat; la pavimentació de la plaça del Bisbe Grau; l’habilitació d’un espai familiar al Centre Cívic Ponent; la millora de la senyalització de camins i els seus enllaços; la il·luminació dels passos de vianants a l’avinguda Països Catalans. Queden pendents de finalitzar el trasllat del transformador del barri Immaculada, que hauria de començar durant el mes de juliol, el tancament de la plaça del Seguici Festiu, que ja està adjudicat i la remodelació de la plaça d’Àngel Guimerà ja està a punt de finalitzar, l’arranjament del barranc del barri Montserrat, la creació d’un parc per a famílies, que va començar a materialitzar-se a principis de juny i la instal·lació d’elements adaptats per als nens i nenes amb mobilitat reduïda als parcs de la ciutat, que s’està treballant en la preparació dels elements a nivell intern. Així doncs, només queda un dels grans projectes per a materialitzar-se.

tracking