Diari Més

Veïnal

La FAVR trasllada a l'Ajuntament i la policia les inquietuds dels barris

La trobada, amb Guàrdia Urbana i Mossos, va tenir lloc ahir a la tarda per tractar la seguretat

Imatge d'arxiu d'una furgoneta de la Guàrdia Urbana de Reus a Sant Josep Obrer.

Imatge d'arxiu d'una furgoneta de la Guàrdia Urbana de Reus a Sant Josep Obrer.Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d’Associacions de Veïns de Reus, l’Ajuntament, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van celebrar ahir una reunió per analitzar tots els temes de seguretat dels diferents barris que preocupen a les diverses associacions de veïns de la ciutat.

Com a representant del consistori, va assistir-hi la regidora de Seguretat Ciutadana, Dolors Vázquez, i de la FAVR va assistir-hi el president, Marcos Massó, i també els presidents de les associacions de veïns que van voler i poder anar.

Segons detalla Massó, tots van poder dir la seva i es va tractar d’una reunió per detallar les diferents inquietuds de cada barri i les solucions que s’hi poden prendre. «En general estem tots força contents perquè hem pogut parlar cara a cara amb la regidora i amb la policia per exposar els nostres problemes», explica el president de la FAVR i afegeix que «ha estat una reunió molt distesa, maca, i ha servit per donar més proximitat i millorar la relació entre els diferents presidents de les associacions i la policia».

En aquesta trobada els policies van recordar als veïns que «fa 4 mesos que ja realitzen patrulles a peu pels diferents barris», una de les reivindicacions que feien des de les diferents associacions de veïns que, alhora, demanen que «els policies entrin a botigues i bars quan estiguin patrullant per comprovar que tot està en ordre, per donar més sensació de proximitat i seguretat». «Aquestes reunions sempre van bé per recordar les nostres inquietuds i que vegin que estem a sobre del tema», afirma Massó i afegeix que «amb aquests recordatoris ens assegurem que no s’obliden de les nostres demandes».

La reunió també va servir als veïns per a tenir el número directe d’alguns policies de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra per tal de fer visible que estan a la disposició de tots els barris. «Sabem que les nostres queixes són petites, és per això que estem tan a sobre, perquè sabem que tenen solució», detalla el president de la FAVR que també argumenta que «suposo que, realment, fan el que poden perquè també ens han donat a entendre que no tenen tants efectius com voldrien. Tant de bo tinguessin més policies perquè així serien molt més visibles les patrulles de carrer».

Ocupes, drogues i robatoris

Els temes que més preocupen a la majoria de veïns, pel que fa a la seguretat, són els ocupes, les drogues i els robatoris. És per això que des de les diferents associacions demanen a la policia més presència d’agents a peu perquè d’aquesta manera poden veure més fàcilment si s’està cometent alguns d’aquests delictes, malgrat que des de la FAVR són conscients que després qui intervé és la llei. «Ens hem queixat de les ocupacions però clar els Mossos ens han comentat que no poden fer gaire cosa més, ja que ells no tenen el poder per treure als ocupes, que hi ha una llei a seguir», comenta Massó. En la mateixa línia, el president de la FAVR també explica que «moltes vegades, quan algú comet un robatori, que no és gaire important, el detenen però poc després ja tornes a veure’l pel carrer. En això ni nosaltres ni la policia podem fer-hi res».

Aquesta reunió entre la FAVR, el consistori i les dues policies, la local i la catalana, ha arribat poc després de la formació del nou govern i ha estat la primera presa de contacte entre Dolors Vázquez i els diferents presidents de les associacions de veïns que entenen que «encara s’ha d’acabar d’adaptar al lloc però ens ha donat bones impressions». La FAVR va celebrar dijous passat una assemblea per acordar les diferents tasques i activitats a realitzar, com per exemple reenfocar la gala benèfica del Teatre Fortuny.

tracking