Diari Més

Serveis Socials

L'obertura de la residència d'Horts de Miró de Reus resta pendent d'un conveni

La Generalitat i l’Ajuntament estan realitzant diverses reunions per trobar un acord que satisfaci ambdues bandes

Imatge de la porta d'entrada a l'edifici ubicat al camí de l'Aigua Nova.

L'obertura de la residència d'Horts de Miró de Reus resta pendent d'un conveniOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La situació de la residència d’Horts de Miró sembla que encara no es desencalla per obrir definitivament les seves portes. Durant el mes de juny la Generalitat i l’Ajuntament s’han reunit més d’una vegada per intentar trobar un acord que agradi ambdues bandes i que permeti l’obertura de l’equipament. Però aquest acord sembla que encara queda lluny.

La Generalitat detalla a Diari Més que ha enviat un nou conveni a l’Ajuntament, que va sorgir d’una de les reunions que van mantenir al llarg del mes de juny. Les mateixes fonts detallen que «per l’obertura de la residència només falta ultimar detalls». Aquests detalls serien que l’Ajuntament aprovés aquest nou conveni, tot i que sembla que això no es produirà. Fonts del consistori reusenc comparteixen que «no tenim cap acord tancat i continuarem les converses per intentar trobar una fórmula que resulti satisfactòria per les dues parts».

Així doncs, l’Ajuntament i la Generalitat seguiran reunint-se i treballant conjuntament per intentar trobar aquest acord que satisfaci a tots dos. A data d’avui, cap de les dues parts implicades en la negociació han declinat donar detalls d’aquesta proposta que no els acaba de posar d’acord. Un dels temes que podrien aparèixer en les negociacions és el nombre de places públiques i privades de les quals ha de disposar aquesta residència.

Uns detalls que, un cop aclarits, haurien de permetre la posada en marxa de la residència d’Horts de Miró, la qual podria no tardar a arribar, ja que ara l’Ajuntament de Reus ja té un govern formalitzat i això podria afavorir a l’hora de trobar un acord positiu.

Només la primera planta

Quan la residència obri, posarà a disposició de la gent gran un total de 29 places, de les quals, segons les darreres informacions, 24 seran públiques i 5 privades. L’edifici està distribuït en cinc plantes, al soterrani de l’edifici hi ha ubicats els serveis generals com cuina, bugaderia, magatzem general, vestidors de personal i sales d’instal·lacions. A la planta baixa s’hi troba l’accés principal de la residència. A la segona planta estarà situat el menjador general, la sala d’estar del centre i serveis específics com són les sales de podologia, perruqueria, sala de gimnàs, sala de teràpia ocupacional i vestidors dels usuaris del centre de dia. A les plantes tercera i quarta, que són iguals, hi ha les habitacions dels residents, sala d’estar i de bany assistit. Les 24 places estaran situades a la tercera planta que disposa de 29 llits, 12 habitacions dobles i 5 individuals.

L’obertura de la residència i del centre de dia comportarà la contractació d’una vintena de professionals de diferents especialitats, tant d’atenció directa, gericultors, treball social, educador social, terapeuta ocupacional, psicòleg, infermeria, fisioteràpia, servei mèdic; com també d’atenció indirecta, neteja, bugaderia, manteniment, porteria i direcció.

tracking