Diari Més

Sanromà: «Encendre la tronada és el màxim al que pot aspirar un reusenc»

L’expresident de la Cambra de Comerç demana a l’Ajuntament fer petar la tronada amb el primer tren de l’estació intermodal

Encesa i primera Tronada Sant Pere

Encesa i primera Tronada Sant PereOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Festa Major de Sant Pere ja ha començat oficialment. Aques dilluns a les vuit del vespre a la Sala de Plens, l’expresident de la Cambra de Comerç, Isaac Sanromà, va ser l’encarregat de realitzar el pregó i, posteriorment, l’encesa de la tronada que marca l’inici de la Festa Major.

Sanromà va mostrar-se molt content de poder ser ell l’encarregat d’aquestes dues tasques. «Per la gent de Reus, Reus, repetit així, dues vegades, pronunciar el pregó i encendre la tronada és senzillament el cúmul», i va afegir «gairebé el màxim al qual pot aspirar qualsevol ciutadà que ha fet de Reus el seu espai de desenvolupament vital».

«No es tracta de fer cap competició ni de comparar-me amb ningú. Cadascú és com és i no cal que doni gaires explicacions però em ve de gust afirmar que sóc molt de Reus i n’he donat moltes proves durant la meva carrera professional i cívica amb una manera de fer i actuar amb la nostra ciutat», va argumentar Sanromà ahir davant un Saló de Plens en el qual no cabia ni una agulla. L’expresident de la Cambra també va voler recordar el seu equip del qual ha estat al capdavant durant 13 anys. «Sóc aquí en representació de l’equip humà que he tingut la sort de liderar, ells avui també són protagonistes», va detallar Isaac Sanromà.

Com no podia ser d’una altra manera, l’expresident de la Cambra també va parlar del comerç i les empreses de la ciutat així com dels seus empresaris que «l’han fet gran». Va aprofitar els elements festius del Seguici per a fer palesa la «visió global» que té la ciutat. «Tenim uns Nanos, que enguany celebren 50 anys, que representen al complet la Corona d’Aragó i els gegants fan el mateix amb els 5 continents», ressaltava Sanromà que, tornant al món empresarial, va recordar que «perquè les empreses de Reus es puguin desenvolupar també calen infraestructures amb aquestes necessitats», centrant-se especialment en dues, el corredor de Bellissens i l’Estació Intermodal. Amb el primer, Sanromà va defensar que «serà útil per articular la mobilitat en tota la zona de l’Hospital» i respecte a la segona infraestructura va afirmar que «serà una peça clau per afavorir el creixement de l’Aeroport, per convertir-lo en la quarta pista de l’Aeroport del Prat». De fet, en aquesta línia, l’expresident de la Cambra va demanar a l’alcalde, Carles Pellicer, que «amb l’arribada del primer tren a l’Estació Intermodal al sud de l’Aeroport convidi al president d’Adif a encendre una tronada excepcional» i va recordar que això va succeir amb l’arribada del primer ferrocarril a la ciutat, entre altres exemples.

Per a Sanromà, «la tronada són moltes coses, foc, esclat, fum, soroll però sobretot és emoció».

Els Indis irrompen al Palau

Instants abans que Montserrat Caelles, a qui l’alcalde va delegar totes les facultats en direcció i gestió de la Festa Major fins al pròxim diumenge, entregués el Tro de Festa 2019, els Gegants Indis van irrompre al Palau Municipal. Els seus portadors van encarregar-se de pujar-los per les escales fins a arribar al Saló de Plens per a realitzar un ball al seu interior, just després que Carmen Latorre rebés el Tro de Festa 2019. Carmen Latorre Vallès és portadora de Gegants des del 1979 i, tot i que els ha portat tots, se la reconeix per ser la portadora de l’Índia, i possiblement, és la dona gegantera en actiu amb més anys de trajectòria portant gegants a Catalunya. Latorre va mostrar-se molt emocionada en rebre aquesta distinció.

Cercaviles per la ciutat

La tarda d’ahir, abans que iniciés el pregó, va deixar diverses cercaviles pels carrers de la ciutat com és el cas de la del Canó de les Festes, amb música i canonades que anunciaven la festa sortint des de la casa Rull. Per altra banda, pels carrers del centre també va desfilar el Bou que va acabar a la plaça del Mercadal amb tota la resta d’elements del Seguici Festiu que van fer ballar els milers d’assistents que van agafar lloc per a no perdre’s detall de la tronada que marcava l’inici de Sant Pere.

L'expresident de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, va ser l'encarregat de pronunciar el pregó i encendre la Tronada.

Sanromà: «Encendre la tronada és el màxim al que pot aspirar un reusenc»Olívia Molet

tracking