Diari Més

Política

El PSC de Reus es votarà a si mateix i descarta qualsevol pacte amb ERC per l'alcaldia

Andreu Martín considera «inadmissible» que l'alcaldia la decideixin des de Barcelona les executives dels republicans i Junts

Pla mitjà del cap de llista del PSC de Reus, Andreu Martín, en roda de premsa el 14 de juny del 2019

CUP, Andreu Martín, Reus, ERC, pacte, Junts per Reus, Ajuntament de Reus, PSCACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC de Reus presentarà aquest dissabte en el ple de constitució del nou ajuntament a AndreuMartíncom a candidat a l'alcaldia. Així ho ha anunciat el mateixMartínaquest divendres en roda de premsa alhora que anunciava que es trencava qualsevol classe de possibilitat d'acord programàtic amb ERC.

Dijous al vespre, després de l'assemblea local, els republicans per boca de NoemíLlauradóanunciaven que supeditaven la decisió sobre pactes de govern a allò que determinessin en un pacte global en l'àmbit nacional entreJuntsxCatalunyai ERC.

Això, segons el primer secretari del PSC de Reus és «inadmissible». «No pot ser», afegiaMartín, «que la dimensió política de l'alcaldia de Reus quedi reduïda al fet que es triï en una taula de negociació fora de la nostra ciutat».

«L'alcalde o l'alcaldessa de Reus s'ha de decidir des de Reus i tenint en compte el que han expressat els ciutadans a les eleccions», concloïaMartín.

Per evitar això, els socialistes reusencs han decidit votar-se a si mateixos durant el ple de dissabte. D'aquesta manera, segons afegiaMartín, el que passarà és que «sortirà escollida la llista més votada, la de Carles Pellicer».

Això representa que el PSC intervé en l'elecció final de l'alcaldia, tot i queMartínno descartava altres escenaris,«Potser descobrim que en totes aquestes negociacions a fora de Reus que Pellicer no vol ser alcalde... » De tota manera, per aMartín, «si això arriba a passar, voldrà dir que la política a Reus ha quedat a les catacumbes».

El primer secretari del PSC afirmava que el PSC no es tanca a negociar res amb ningú, «però serà a partir de dilluns i des de zero. Tot això que hem plantejat aquestes últimes setmanes tant aJuntsxReuscom a ERC no té cap valor».

Martínconsidera que ERC haurà d'explicar perquè tenint l'oportunitat de formar un govern d'esquerres amb els socialistes i la CUP, «ha decidit ara supeditar la seva decisió al que es decideixi fora d'aquí».

El PSC, al llarg de les últimes setmanes, ha plantejat propostes de pacte programàtiques i de cartipàs a ERC i la CUP.Martínho explicava negant però que arribessin a ser negociacions, «hem mantingut trobades i reunions. No hem arribat a negociar. Nosaltres hem treballat seriosament per establir una proposta d'esquerres a Reus, però de les dues trobades amb ERC i de les dues que vàrem tenir amb ERC i la CUP conjuntament, no hem tingut cap retorn».

De tota manera, com a responsable del PSC reusenc,Martínva voler agrair el posicionament de la CUP, «i de molts militants d'ERC que ens mostraven el seu suport, també explícit, perquè arribéssim a un acord».

MÉS INFORMACIÓ

La negociació nacional entre JuntsxCatalunya i ERC decidirà l'alcaldia de Reus

tracking