Diari Més

El Lleó de Reus pren forma de galeta dolça al Forn Huguet

La recepta incorpora la pasta brisa i la xocolata

La creació va presentar-se ahir al local del carrer Mare Molas.

El Lleó de Reus pren forma de galeta dolça al Forn HuguetGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Forn Huguet va donar a conèixer ahir la seva darrera creació, estretament vinculada al Seguici Festiu reusenc i que coincideix, aquesta vegada, amb l’aniversari d’una altra de les seves bèsties més estimades. Es tracta, en detall, de la galeta del Lleó de Reus, la qual, tal com concreta el pastisser Ramon de la Fuente, «està feta amb pasta brisa i porta impresa, en xocolata blanca, la imatge del Lleó».

La nova galeta, que és dolça, ha estat elaborada amb un tallador especialment creat per a l’ocasió i que recrea el perfil del Lleó de Reus. Fins ara, el Forn Huguet comptava amb dues altres galetes, la del Gegant Indi i la de la Mulassa. De la Fuente precisa que aquestes dues, igual com la del Lleó de Reus a partir d’ara, també es continuaran comercialitzant.

La galeta del Lleó de Reus, que ahir va presentar-se en el transcurs d’un acte al carrer Mare Molas que va comptar amb la presència dels portadors de la bèstia, tindrà un preu de 4 euros. De moment, tal com explica el pastisser, «n’hem fet 50 que serviran per començar, però n’anirem fent més a mesura que arribin els encàrrecs».

El Lleó de Reus s’incorpora, doncs, ara en forma de galeta, al catàleg del Forn Huguet, que oferirà aquest dolç durant tot l’any i que l’estrena ara «pels 15 anys del Lleó». Possiblement la galeta es pugui adquirir també en altres establiments que han sol·licitat, per la seva singularitat, distribuir-la.

Igualment per celebrar aquesta efemèride, els portadors del Lleó de Reus sortiran per Sant Pere amb nous vestits, en el primer canvi que viuen des de la seva creació. Els nous vestits ja estan sent confeccionats a El Barato. El model resultarà ser «força similar a l’actual». Sí que s’hi farà, però, alguna variació: «Tindrà la part de les cames una mica més ampla, amb dos camatges», apunta el cap de colla del Lleó de Reus, Josep Lluís Rius.

tracking