Diari Més

Educació

Els pares de l'Escola Isabel Besora es tanquen al centre per reclamar la línia de P3

No entenen la decisió de la no reobertura de la línia de P3 i no perden l’esperança per aconseguir-ho

Els pares a l'interior del centre escolar.

Els pares de l'Escola Isabel Besora es tanquen al centre per reclamar la línia de P3Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les famílies afectades per la no reobertura de la línia de P3 de l’Escola Isabel Besora s’han tancat aquesta tarda al centre per a mostrar el seu rebuig a aquesta decisió executada pel Departament d’Educació. Cap a dos quarts de cinc de la tarda prop d’un centenar de persones han protagonitzat una asseguda a les portes de l’Escola Isabel Besora per fer visible la seva molèstia davant aquesta decisió. Els manifestants han cridat consignes com «Volem P3» i han portat cartells amb lemes com «Cap tancament de grups de P3 a l’escola pública» o «manteniment de la segona línia de P3 a l’Escola Isabel Besora».

Una hora més tard, a dos quarts de sis, han entrat al centre pacíficament per a tancar-se a l’interior. En total, prop d’una cinquantena de famílies han accedit a l’escola, tant adults com nens, i s’han establert a la biblioteca. La intenció és passar allà la tarda fins, aproximadament, a les vuit del vespre quan la majoria de famílies tornaran a les seves cases per «tenir temps suficient per sopar, descansar i poder anar a l’escola i a la feina l’endemà». Amb tot, alguns pares i mares que han assistit sense fills tenen pensat estar a l’interior del centre fins a les 12 de la nit.

César Polo, com a portaveu de les famílies que van fer la preinscripció al centre, recorda que «des del Departament d’Educació es van comprometre a reobrir aquesta segona línia de P3 si hi havia suficient demanda i, més de 50 nens i nenes, creiem que és una xifra suficient per obrir-la» i lamenta que «hi ha hagut una gran opacitat perquè realment ningú ens ha dit que no oficialment, van deixant passar el temps però realment no hi ha un document que acrediti que això està decidit».

És per això que els afectats han decidit fer avui aquesta reivindicació, per posar més pressió al Departament i per demostrar que «no hem perdut l’esperança». «No hi ha res perdut i en el moment que surti publicat al butlletí, tampoc abaixarem els braços. Tota decisió, un jutge la pot revocar, així que la lluita continua i continuarà», comenta César Polo que afegeix «no lluitem només per nosaltres, sinó per l’escola pública, l’any que ve pot ser que un altre col·legi es trobi en la mateixa situació que nosaltres i si ja tenim aquest antecedent, tindran molt clar que els pares lluitaran».

«Ara ens diuen des del Departament que no reobren la línia perquè sobren places a Reus», comparteix Polo que ho discuteix. «A l’escola pública mai sobren places, perquè si sobra una plaça vol dir que el professor podrà fer millor la seva feina».

Des d’Educació concreten que, a Reus, «un 90,83% de les famílies han entrat a l’escola que demanaven en primera opció» i que el municipi compta encara amb «77 places vacants: 53 de públics i 24 a centres concertats». L’oferta per al 2019-2020 «es manté, per tant, en els 46 grups que van sortir l’any passat, tot tenint en compte que hi ha hagut una disminució del padró». Educació justifica el pas, també, per la signatura del Pacte contra la Segregació Escolar. Les mateixes fonts comenten a Diari Més que aquesta decisió es va prendre per unanimitat en el marc de la Taula Mixta d’Ensenyament, on també està present l’Ajuntament de Reus qui assegura a aquesta redacció que «a la Taula Mixta d’Ensenyament no es vota, s’exposen els posicionaments de tots els membres», a la vegada, comenten que «la regidora d’Ensenyament va fer explícit el posicionament de l’alcalde de demanar la segona línia per l’Escola Isabel Besora». Des del consistori remarquen que «el nostre posicionament és clar i inequívoc amb el suport als pares i a favor de la segona línia. En cap cas es pot parlar de posicionament unànime de la taula mixta».

tracking