Diari Més
Carles Pellicer

Alcalde de Reus i candidat de Junts per Reus

«Vull revalidar un govern que suma 20.000 vots i parlar de ciutat amb el PSC»

Junts per Reus proposa una reedició del pacte amb ERC i Ara Reus, «tres partits que han tingut bons resultats», i acords puntuals amb els socialistes

Carles Pellicer és alcalde des de l'any 2011.

Carles PellicerOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Governar amb ERC i Ara Reus i tancar acords «en temes de ciutat» amb el PSC. És la proposta de Pellicer després d’un 26-M on considera que «la ciutadania ha avalat el pacte». La fórmula, fruit d’una «nova manera de fer política», implicaria una majoria de 15 regidors més els 5 dels socialistes, 21. En roda de premsa des de la plaça Catalunya, Pellicer no va voler precisar ahir si la possibilitat de repartir-se l’alcaldia serà o no un dels punts que s’abordin en les negociacions.

—Junts per Reus aguanta els 7 regidors i creix en vots. Esperava aquests resultats?

—Estem contents perquè hem consolidat el nombre de regidors, hem aconseguit més de 9.000 vots i tenim una diferència en positiu d’uns 2.000 sobre el partit que ens segueix. Un sempre s’exigeix una mica més, però estem contents.

—A partir d’ara, què?

—Continuar treballant. A les vuit del matí, jo ja estava avui a l’Ajuntament per tal de, tranquil·lament, pensar i analitzar la situació fredament l’endemà de la batalla. Estem governant amb ERC i Ara Reus fins el dia 15. El govern governa i la ciutat avança, tot continua endavant i els serveis funcionen, això és governar. En paral·lel, hem de reunir-nos i parlar amb els portaveus d’Ara Reus i ERC i mirar si hi ha possibilitats de revalidar un acord de govern fort, que suma 20.000 vots dels tres junts i que inclou tres partits del govern que han tingut bons resultats en aquestes eleccions. També quedaré amb el portaveu del PSC de Reus per tal de saber si s’avé a parlar de temes que ell consideri que poden aportar a la ciutat per tal de fer un govern ampli i estable.

—I si no arriben a un acord?

—Si, per algun dels costats, no és possible, s’hauran de reconsiderar i refer les propostes, i plantejar situacions noves. Però jo confio en que sí.

—Començar el mandat en solitari no és una opció o dóna per fet que tindrà socis?

—No hi ha res descartable. Com tampoc no descarto aquest acord important ni dono res per fet. Hi ha un govern que governa i jo busco revalidar-lo i ampliar-lo a un govern de 21. En funció del que passi aquesta setmana, veurem quines possibilitats tenim de fer aquest o altres acords.

—Les trobades les farà només amb aquests tres partits?

—Sí, només amb aquests.

—Assolir l’entesa «de 21 per al segle XXI» és la situació ideal per a la ciutat?

—Sí. Després de vuit anys de posar l’Ajuntament en una situació econòmica òptima, ara tindríem la possibilitat de fer moltes coses junts.

—Les municipals més concorregudes de la història poden acabar deixant, doncs, un marc similar a l’anterior.

—No està malament per la ciutat. El govern que hi ha ara és un govern que funciona, i que ara està governant. I, si funciona, pot continuar endavant.

—Què li han ensenyat, com alcalde, aquests quatre anys en minoria?

—Que governar en minoria és complex però que es pot governar també. Ho vam fer durant més d’un any amb 7 regidors. Després, vam incrementar amb 2 d’ERC i amb 2 més d’Ara Reus. El fet d’estar en minoria, l’he notat jo però la ciutat no l’ha notat. S’han fet moltes coses i, ara que estem sanejats econòmicament, se’n podrien fer moltes més pel futur. Per tant, jo el que pretenc és posar en valor les propostes dels socis de govern actual més les del PSC per fer un govern ampli, estable, potent i que defineixi la ciutat pels propers anys. Hem de tenir clar, tots junts, quina ciutat volem. Després, d’aquí a quatre anys en tornarem a parlar.

tracking