Diari Més

Licitades les obres del projecte de recuperació de la Boca de la Mina

El cost de les primeres obres supera els 2,4 milions d’euros i inclou tant el passeig com el Parc de les Olors

Imatge virtual del projecte de millora i recuperació de la Boca de la Mina

Imatge virtual del projecte de millora i recuperació de la Boca de la MinaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus va publicar ahir al perfil del contractant la licitació del contracte d’obres de dues de les tres fases del projecte de millora i recuperació del Passeig de la Boca de la Mina. El contracte surt amb un pressupost de licitació de 2.461.864,77 euros (IVA inclòs), i fa referència a les obres del passeig de la Boca de la Mina i del Parc de les Olors. La tercera fase, que serà objecte d’un nou concurs públic, serà la construcció del Jardí Agrari.

El 50% de l’objecte del contracte és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Més concretament, el primer lot del contracte que surt a licitació inclou les obres del passeig i la implantació de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Es licita per un import de 1.848.884,83 euros, i un termini d’execució d’un any. El projecte inclou l’actuació urbanística troncal de condicionament del passeig que mantindrà el caràcter natural de l’espai, en millorarà les condicions de drenatge i il·luminació, i permetrà recuperar elements de valor històric.

En el marc d’aquesta obra, hi haurà un corredor preferent per a vianants. S’hi delimitarà l’espai preferent per a vianants i persones amb mobilitat reduïda o necessitats especials amb un paviment de maó tradicional. El maó, amb diferents aplicacions, és recurrent al llarg del passeig: mobiliari urbà, delimitació de zones, plafons amb elements de senyalització, etc.

Alhora, a l’avinguda del Comerç es reordenarà l’accés al passeig des de l’avinguda del Comerç per crear una zona d’acollida i benvinguda.

Pel que fa al pla d’arbrat i jardineria, es preservarà el caràcter emblemàtic del passeig arbrat amb plataners. Alhora, s’ha valorat l’estat dels arbres i es plantegen intervencions específiques i de conjunt per conservar-los. També es millora l’enjardinament lateral.

D’altra banda, es crearà una plaça com a lloc de referència i de trobada que organitza al seu voltant la relació amb els diferents espais del passeig, plantejada per acollir diferents usos, amb enllumenat diferenciat, un petit escenari i mobiliari específic.

Es reforçarà la presència al llarg del passeig amb baranes que faciliten l’accés a les basses i fan funció de mirador.

L’apartat de tecnologies de la informació i la comunicació comprén diverses actuacions específiques: telegestió i telemesura, enllumenat amb insonorització presencial dels punts de llum, pas de vianants il·luminats, telecontrol els sistemes de reg, sensors de qualitat de l’aire i soroll i dades meteorològiques de l’entorn.

El Parc de les Olors

El segon lot surt a licitació per un import de 612.979,94 euros i un termini d’execució de 5 mesos. Es crea una nova zona verda (10.687 m2) amb plantacions d’espècies aromàtiques autòctones.

El Parc de les Olors és un espai obert vinculat al barranc del Molí i definit com un espai natural amb recorreguts associats a usos lúdics i d’oci i amb zones d’estada. L’ordenació gira al voltant de tres camins aromàtics connectats entre sí. Cada camí es fa amb dues franges de paviment diferent (ceràmic i sauló), seguint els mateixos criteris que en l’actuació del passeig.

Al final de cada camí es col·loca una petita zona d’estada i descans per poder gaudir de les vistes i olors. Per una millor integració i gestió del conjunt de l’obra de millora del Passeig i entorn, l’àmbit del parc inclou l’últim tram de l’avinguda Saragossa que varia la secció transversal actual, introduint aparcament en bateria.

tracking