Diari Més

Policial

La Guàrdia Urbana de Reus renova les seves emissores

Els nous models seran més segurs i estaran integrats a la xarxa Rescat

Agents de la Guàrdia Urbana recollint emissores, en una imatge d'arxiu.

La Guàrdia Urbana de Reus renova les seves emissoresCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus ha obert concurs públic per adjudicar el contracte de subministrament de 75 emissores de ràdio portàtils, amb tecnologia més robusta i segura, i integrada a la xarxa de Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat de Catalunya (Rescat). Amb els nous terminals, la Guàrdia Urbana podrà completar la dotació d’un terminal portàtil a cada un dels agents de la plantilla del cos de seguretat. El contracte surt a licitació amb un pressupost de 51.478,94 euros (IVA inclòs).

Des de l’any passat, la Guàrdia Urbana ja disposa de 85 emissores com les que ara treu a concurs, basades en la tecnologia TETRA i integrades a Rescat. Els equips han comportat una millora considerable en les prestacions de les comunicacions via ràdio, i especialment en la seguretat i la confidencialitat de les transmissions.

La xarxa Rescat és la xarxa de radiocomunicacions d'emergència i seguretat, propietat de la Generalitat, que aplega els cossos de seguretat i els gestors d'infraestructures de Catalunya. Està dissenyada per proporcionar cobertura, tant en nuclis de població com en entorns rurals, als cossos i col·lectius professionals implicats en la seguretat i les emergències a Catalunya.

En situacions d'emergència, resulta més robusta i fiable que la telefonia mòbil, perquè no se satura per trucades de telèfons mòbils; disposa de sistemes d'alimentació alternatius per suportar la manca de subministrament elèctric, i és possible tenir localitzats tots els terminals i vehicles equipats d'emissores mitjançant un sistema GPS, cosa que permet visualitzar en tot moment on són cadascuna de les unitats operatives.

tracking