Diari Més

El plenari de Reus renovarà el 50% dels regidors i passa de 7 a 6 grups municipals

Tots els partits aporten entre 1 i 4 estrenes al ple, que diu adéu a alguns representants d’àmplia trajectòria i comptarà a partir d’ara amb majoria femenina

Composició del nou plenari municipal de Reus.

El plenari renovarà el 50% dels regidors i passa de 7 a 6 grups municipalsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més del 50% dels regidors que donaran forma al plenari municipal de cara al proper mandat s’hi estrenaran. El total de les 6 formacions que han aconseguit representació al consistori, de fet, porten cares noves. Junts per Reus i Ara Reus, que mantenen 7 i 2 regidors respectivament, han renovat la meitat de la seva presència. Els bons resultats d’ERC, que passa de 2 a 6, suposen la incorporació de 4 noms i al PSC –que en tenia 4 i ara en tindrà 6– hi ha 3 regidors que debuten. Cs havia reformulat íntegra la seva candidatura i la CUP tindrà la novetat en la seva número 3. Fins a 14 dels 27 són, aquesta vegada, dones.

Junts per Reus, la força guanyadora amb Carles Pellicer al capdavant, portarà al ple l’exsocialista Teresa Pallarès, l’empresari de l’oci nocturn Pep Cuerba i Mariluz Caballero, que és professora d’Economia de la URV. Marc Arza, Dolors Sardà i Joaquim Enrech, que havien ocupat les regidories d’Urbanisme, Ensenyament i Hisenda i Recursos Generals ja no hi seran a partir del juny. Hipòlit Monseny, fins ara regidor de Via Pública i que havia anat al 2015 com a número 3, ha entrat ara com a setè regidor. Junts ha aconseguit aferrar-se als 7 regidors assolits quatre anys enrere i incrementa els vots en més de 1.300, a prop de 2.000 de distància d’ERC.

Pel que fa als republicans, triplicar aquest 26-M la xifra de regidors els ha portat a fer lloc a incorporacions. L’advocat de l’1-O Daniel Recasens i l’exdirector general de Vermuts Miró, Carles Prats, s’afegeixen al projecte de Noemí Llauradó. També ho fa l’arquitecta Marina Berasategui i Òscar Subirats, fins ara assessor. Montserrat Flores, que ha estat aquest mandat liderant la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència també continua en el pròxim.

Del costat socialista, n’hi haurà 2 de nous: Raimón Ferré, que és membre del consell d’administració de l’Hospital Sant Joan de Reus, i Dani Marcos, secretari d’organització del PSC i que ha estat el cap de campanya. Continuen, a més d’Andreu Martín, també Ana Martínez, Sandra Guaita i Carmina Pozuelo. Per tant, els quatre que ja hi eren s’hi quedaran. El PSC també ha quallat uns bons resultats en aquestes municipals, on ha aconseguit un increment de 4 a 6 regidors que, pocs mesos abans de la celebració dels comicis, segurament ningú no es podria haver imaginat.

Debut dels del partit taronja

El partit que, per l’expulsió dels seus anteriors líders, ha fet una reformulació íntegra de la llista ha estat Cs. La formació, a qui el soroll de la disputa amb Juan Carlos Sánchez, Pepa Labrador i Guillem Figueras només li ha fet perdre un dels 4 regidors que tenia, concorria a les eleccions amb Débora García, que entrarà acompanyada de Ricardo López i Raúl Meléndez. Els de Sánchez, Labrador i Figueras són altres tres entre els comiats al consistori. Els tres, agrupats sota la formació dCIDE després que Cs se’n desvinculés, no han aconseguit representació en posicionar-se com la força menys votada.

Sebastià Domènech i Dolors Compte, els dos regidors que han comandat el grup popular aquest mandat, també diuen adéu per la pèrdua de representació del PP. Domènech havia apuntat anteriorment en alguna ocasió la seva voluntat de fer del que aviat començarà el darrer mandat a què es presentés com alcaldable del partit.

La llista de la CUP per aquest 26-M incloïa dos dels actuals regidors, Marta Llorens i Edgar Fernández, que ocuparan el seu lloc al saló de plens altres quatre anys. Perquè la tercera era Mònica Pàmies –una altra de les novetats– i perquè la candidatura ha perdut 3 dels 6 regidors que tenia, Mariona Quadrada, Marta Puig, Oriol Ciurana i Miquel Reverte posen punt final a la seva trajectòria en aquest càrrec polític.

Finalment, el tàndem que havien format Dani Rubio i Jordi Cervera a Ara Reus variarà amb el pas al costat del regidor d’Esports, que havia cedit aquest cop la posició de cap de llista a Rubio. Cervera ha deixat pas a una dona, Dolors Vázquez, qui ha estat l’advocada del partit en el Cas Innova.

Composició del nou plenari municipal de Reus.

El plenari renovarà el 50% dels regidors i passa de 7 a 6 grups municipalsDiari Més

tracking