Diari Més

Turisme

Ryanair omple en la posada en marxa de la seva connexió amb Gdansk

La ruta ha mogut 2.945 viatgers entre Reus i Polònia en un mes i ha venut el 85% dels seients

Una imatge d'arxiu d'un avió de Ryanair enlairant-se des de l'Aeroport de Reus.

Ryanair omple en la posada en marxa de la seva connexió amb GdanskOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aerolínia Ryanair està recollint bons resultats en l’activació de la seva nova ruta amb Gdansk, una de les grans novetats de l’estiu a l’Aeroport de Reus i un enllaç pioner entre la capital del Baix Camp i Polònia. El primer vol de la connexió va operar-se el passat 1 d’abril. L’avió va aterrar prop de tres quarts de vuit de la tarda, amb 39 passatgers a bord, i va enlairar-se de nou amb rumb a Gdansk passades les vuit, amb nou viatgers. Des de llavors, però, la xifra de viatgers que han apostat per la ruta ha crescut notablement.

En total, durant aquest passat mes d’abril, i segons dades d’Aena, Reus-Gdansk ha registrat 2.945 passatgers. Cal tenir en compte que la ruta l’opera l’aerolínia irlandesa amb models Boeing-738, que tenen capacitat per al voltant de 190 turistes. Així, en moviments d’anada i tornada, Ryanair hauria superat el 85% de la capacitat de les aeronaus en el primer mes d’aquesta experiència amb Polònia.

Igualment, segons dades d’Aena, Polònia resultarà ser precisament una ruta amb projecció de creixement a l’Aeroport, i oferirà un total de 28.000 bitllets. Els vols de la ruta Reus-Gdansk se succeiran fins al dia 25 d’octubre, coincidint amb el tancament de la campanya d’estiu, amb dues freqüències setmanals en dilluns i divendres. Els preus al web de Ryanair són a partir de 12,95 euros.

És la primera vegada que l’Aeroport de Reus connecta amb aquesta ciutat del país, tot i que anteriorment sí que s’havien ofert vols a altres aeroports. A Polònia la segueix, en increment del nombre de bitllets, Rússia, que creix un 43,4% i en té 30.000 de programats.

En total, les companyies que operen a l’Aeroport de Reus han posat a la venda, per aquest estiu, 1.100.000 seients, un 9,4% més que l’any anterior. Es preveuen prop de 6.000 operacions comercials amb passatgers. Aena comptabilitza per a aquest mateix període 37 rutes, que són les connexions amb més de 30 vols a la temporada. Dublín, Manchester i Glasgow continuen sent les destinacions amb més seients. En aquest sentit, la més destacada estrena de la campanya és la de l’aerolínia russa Nordwind, que permet viatjar de Reus a Moscou a través del touroperador Pegas Touristik des del 27 d’abril i fins el 12 d’octubre. Hi ha dos vols xàrters setmanals, que es poden adquirir des de Rússia de manera individual o en paquets. Coral Travel també operarà xàrters a Moscou, de l’1 de juny al 28 de setembre, amb un vol setmanal. En relació als Països Baixos, Ryanair ha recuperat el seu enllaç amb Eindhoven.

tracking