Diari Més

Equipaments

L'estació de busos de Reus reobre andanes amb la reparació de la marquesina

L’Ajuntament ha invertit 11.800 euros en canviar tres trams de vidres despresos pel vent

L'estat en què han quedat les instal·lacions, ja plenament actives, després de la intervenció.

L'estació de busos de Reus reobre andanes amb la reparació de la marquesinaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament ha portat a terme recentment una intervenció per valor d’11.813 euros per reparar els despreniments que, almenys des del febrer, afectaven la marquesina de l’estació d’autobusos. En detall, i tal com concreten al Diari Més fonts municipals, les Brigades Municipals han reemplaçat tres trams de vidres que es trobaven en mal estat.

Els despreniments, provocats per les fortes ventades que van registrar-se a l’hivern, havien obligat a delimitar amb tanques, per seguretat, almenys tres zones de la infraestructura per evitar que vianants i vehicles circulessin sota algunes parts del sostre. Dues d’elles coincidien amb andanes de la terminal, les quals van quedar parcialment inhabilitades. Conductors i passatgers havien expressat llavors el seu malestar per la situació, que els provocava molèsties a l’hora de pujar i baixar dels vehicles i perquè els moviments forçats en els llocs d’aturada habituals dels busos generaven certa confusió. Les andanes de l’estació tornen a estar de ple actives i les tanques ja han estat retirades, un cop s’han fet les reparacions a aquests tres trams de vidres que havien quedat trencats en alguns punts de la marquesina.

La reforma, «imminent»

El que encara està pendent és el projecte de reforma que la Generalitat ha d’executar a les instal·lacions i que a mitjans d’abril va adjudicar-se. En aquest mateix sentit, fonts de Territori consultades apunten que l’inici dels treballs serà «imminent» però no concreten cap data. Reus forma part d’un paquet d’inversions a estacions d’autobusos del territori per valor d’1,9 milions d’euros. Entre elles també hi ha la de Tarragona i la de Valls.

Amb la remodelació de la Generalitat, segons està previst al projecte d’obres, es canviarà la reixa de ventilació dels serveis, que es troba malmesa «pel vandalisme». Se substituirà també el canaló de recollida de les aigües pluvials, localitzat a tocar de l’avinguda Salou. El mal estat del mateix fa que l’aigua es filtri i caigui directament a la zona de les andanes, i que generi inconvenients els dies de pluja. També es netejaran i es repararan els canalons i alguns trams de l’estructura de suport de les marquesines. I es faran tasques de reposició del faldó de la façana i anivellament del paviment.

En el capítol de mecanismes d’informació als passatgers, que també viuran millores, es reposarà el rètol de l’estació i es col·locaran adhesius per indicar la senyalització de les andanes, així com vinils identificadors. Igualment es reposaran altres vidres. Les actuacions tenen un termini d’execució de quatre mesos a partir de l’inici.

tracking