Diari Més
Sebastià Domènech

Candidat del PP a l'alcaldia de Reus

«Si el vot no es concentra al PP, la divisió constitucionalista farà perdre regidors»

L’alcaldable destaca el PP com «la força més activa a l’oposició» i veu possible a Reus un govern unionista on «el gran dubte serà si el PSC ho és o no»

Domènech preveuun percentatge de vots més gran que el 28-A.

«Si el vot no es concentra al PP, la divisió constitucionalista farà perdre regidors»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

–Ha viscut el darrer mandat a l’oposició després d’haver governat amb el PDeCAT gairebé fins al final de l’anterior.

–El PP és l’única força de centre dreta constitucionalista que ha governat a Reus. El nostre pas pel govern va ser molt satisfactori. Ho diem nosaltres, els nostres socis de govern tot i que ens van fer fora per altres motius, i els ciutadans. Els darrers quatre anys ha sigut una altra cosa: hem estat a l’oposició i hem fet oposició. L’alcalde, no només perquè estava en minoria sinó perquè no ha volgut tirar endavant cap proposta bona, no ha fet un bon mandat.

–Què no ha fet bé Pellicer?

–Em sorprèn que surti dient que farà 1.000 pisos socials o places de pàrquing. Per què no ho ha fet durant el mandat? I el pàrquing de l’Hospital, que serà pagant, per què no l’ha fet abans de les eleccions? Si sí que ha pavimentat diversos solars per aparcar. Gràcies a ell, tothom qui vagi al metge haurà de pagar per deixar el cotxe.

–Tot i haver-ho fet des de l’altra banda, el PP haurà estat un dels grups més actius.

–Hem presentat 84 preguntes i més de 44 mocions al plenari en quatre anys. A nivell de grups, estaríem entre els que n’hem presentat més. Però, en proporció amb dos regidors, segur que hem estat la força més activa i que ha exercit un major control.

–Entre els que han portat al ple, quin ha estat el seu tema estrella?

–Hem estat els més incisius i més crítics en tot el que fa referència a l’Hospital Sant Joan, amb el conflicte territorial amb Móra, i el que ha provocat l’alcalde per voler traslladar el CMQ. Hem denunciat que el ciutadà de Reus ha pagat dos cops per la sanitat. Des del 2015, els dèficits successius coberts des de l’Ajuntament sumen 17,5 milions d’euros. Els hem pagat els veïns. Quan hi va haver el primer, vam dir que la Generalitat se n’havia de fer càrrec. Ara, ja han arribat a la mateixa conclusió. Al 2015, Dolors Compte va abandonar el Consell d’Administració. I vam ser primers en demanar que entressin treballadors al Consell.

–Amb dos regidors, l’aritmètica els ha deixat fora d’algunes negociacions?

–L’alcalde, quan es va veure que governaria en minoria, no va fer els càlculs de les seves majories sinó de les majories de l’oposició. Sabia que era impossible un acord amb els sis regidors de la CUP i les altres forces, i sabia que, amb el PP, ni ell tenia majoria ni la teníem nosaltres amb PSC i Cs. Va negociar els primers pressupostos i, després, qüestions de confiança. L’alcalde fa números però que vagi amb compte perquè, potser, d’aquí a uns dies el deixin fora de l’alcaldia.

–El seu lema és ‘Reus, el que importa’. Els beneficia allunyar el focus de la qüestió independentista?

–És per demostrar als ciutadans de Reus, als independentistes i als que no ho són, que l’Ajuntament, la institució, ha d’estar lluny d’aquest debat. L’equip de govern, Ara Reus inclòs, no s’ha preocupat de tots. Reus, el que importa, és que tothom pot votar aquesta candidatura perquè treballarem exclusivament pels ciutadans de Reus, complirem les lleis i ningú s’ha de sentir apartat pel que faci el seu alcalde.

–Es considera un candidat del PP diferent?

–Sóc del PP des dels 18 anys. I ho seré mentre hi hagi partit. Ara, és cert que sóc català amb vuit cognoms, sóc reusenc pels quatre costats, vaig néixer al Campanaret. Però, com més català és un i mira més el fons de les seves arrels, se n’adona més que és espanyol.

–Volen que la ciutat creixi fins als 130.000 habitants.

–És que és una necessitat. Reus està perdent habitants. No hi ha activitat econòmica, els impostos s’han de repartir entre menys gent, hi ha locals tancats al Tomb de Ravals. La solució és augmentar la població. I es fa creant infraestructures perquè s’instal·lin empreses i generin llocs de treball. Això demanarà un pla d’habitatge. Després, faríem com fan les grans ciutats europees: vianalitzar el nucli.

–També plantegen un regidor de barris. No se’ls ha tractat bé?

–És evident que no. Als barris hi ha una manca de comerços, de serveis, hi ha degradació de les condicions tant de les propietats privades com públiques. Defensem el regidor de barris que sigui la persona que la gent identifiqui sense esperar gaire per parlar amb ell i explicar els problemes que té. I el nostre pla Rehabilita, per rehabilitar façanes.

–Les ocupacions il·legals són un problema.

–Fem una diferència clara entre les famílies que ocupen per necessitat i les màfies. Defensarem sempre que les famílies no acabin al carrer. Però, amb les màfies de l’ocupació, tolerància zero. Cobren a la gent que necessita un pis i fan un mal ús de les instal·lacions, degraden l’habitatge i l’entorn.

–La ciutat és insegura?

–Els últims ràtios diuen que la delinqüència ha baixat. Però, Reus ha tingut dos morts a la via pública en sis mesos, a Horts de Miró i al carrer Benidorm. La inseguretat en aquest nivell greu ha crescut i és preocupant. Plantegem incrementar els mitjans humans de la Guàrdia Urbana però també els materials, on ens ha arribat que tenen mancances.

–Els resultats del 28-A poden traslladar-se a les municipals? Els restaran vots Cs o VOX?

–No poden traslladar-se perquè es presenten 12 candidatures que no són les que es presentaven a les generals. Això farà que el vot concentrat es divideixi. El votant del centre dreta constitucionalista sap que qui millor el defensarà a l’Ajuntament és el PP. Tindrem un percentatge de vots més important que a les generals. El vot de càstig al PP va ser a les generals i ara no el tindrem.

–Per què van obrir la llista a Cs?

–No la vam obrir a Cs sinó a uns regidors que van estar a l’Ajuntament, d’un partit que pensàvem que era de centre dreta. No només no van venir sinó que van anar a un partit de centre esquerra. La divisió constitucionalista farà que tinguem menys regidors a menys que la gent concentri el vot al PP.

–Un govern unionista és possible a Reus?

–Sí. Però el gran dubte és si el PSC és unionista o no. Si ho és, el govern podrà ser. Nosaltres podem pactar amb els constitucionalistes, tots menys la CUP, ERC i el PDeCAT.

tracking