Diari Més

Ciència

Reus se suma a la segona edició del Pint of Science

El festival de divulgació científic aproparà la ciència a la ciutadania del 20 al 22 de maig

El festival es celebra a diverses ciutats d'Espanya i

Èxit del primer festival internacional Pint of Science a TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona edició defestival de divulgació científica Pint of Science se celebrarà del 20 al 22 de maig. Enguany, a més de Tarragona, diversos bars de Reus s'han suma't a la proposta que busca apropar la ciència a la ciutadania.Aquesta iniciativa se celebra simultàniament a 73 ciutats espanyoles i 24 països de tot el món.

L’Associació per a la Divulgació Científica al Camp de Tarragona ha organitzat diversesxerrades divulgatives que es faran durant els tres dies i de forma simultània als bars La Cantonada, Highland, Tòtem Cafè i El Cau (Tarragona) i a l’Espai Prioral, Cafè Teatre Bartrina i The Green Dog Cafè (Reus), a partir de les 19.30 hores.

En total, 31 dones i 37 homes que fan recerca al territori en diferents àmbits i nivells conduiran les activitats, on s'espera que tinguin la mateixa bona acollida que en l'edició anterior, que va reunir a més de 1.000 persones.

L’objectiu del festival és apropar la ciència a la ciutadania en les seves diferents vessants, i fer-ho en l’ambient relaxat i distès d’un bar. Es tracta propiciar que els assistents tinguin l’oportunitat d’establir un diàleg amb els investigadors, plantejar dubtes o generar debat. L’oferta divulgativa de cada bar se centrarà en una àrea temàtica diferent: es parlarà des dels orígens de la humanitat, química, filosofia, matemàtiques, gastrociència, anatomia, salut o nanociència. En total s’han organitzat 68 xerrades concentrades en les tres tardes als quatre bars des Tarragona i els tres de Reus.

Un festival en expansió

El Pint of Science 2019 se celebra simultàniament a 73 ciutats de l’estat Espanyol, 17 més que en l’edició anterior, i també se celebrarà en les mateixes dates a més de 400 ciutats de 24 països dels cinc continents.

El festival va néixer el maig del 2013 a l’Imperial College de Londres, quan els investigadors Michael Mostkin i Praveen Paul van organitzar un esdeveniment en els seus laboratoris amb la intenció de mostrar la recerca que s’estava realitzant a persones afectades per diferents malalties mentals. La idea de seguida es va replicar a altres països fins que l’any 2015 es va celebrar la 1a edició de Pint of Science a l’Estat espanyol. L’esdeveniment va comptar amb la participació de 136 investigadors com a ponents en 25 bars de 8 ciutats. Des de llavors el festival no ha deixat de créixer.

tracking