Diari Més

La Ganxet Pintxo inaugura la ruta de la mà del bàsquet i del Modernisme

Una trentena de restaurants i bars oferiran tapes per 3,50 euros fins el pròxim 26 de maig

La ruta de tapes va donar el tret de sortida ahir al Bella Itàlia.

La Ganxet Pintxo inaugura la ruta de la mà del bàsquet i del ModernismeOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les primeres tapes de la setzena edició de la Ganxet Pintxo van començar a degustar-se ahir al vespre al restaurant Bella Itàlia de la ciutat, local que va acollir la inauguració d’aquesta ruta de tapes en la qual participen un total de 33 bars i restaurants els quals serviran els seus plats fins al 26 de maig.

L’acte ha començat amb un petit concert de Pepper and Soul que va donar pas als parlaments institucionals per donar el tret de sortida oficial a la setzena edició de la Ganxet Pintxo. L’encarregat de parlar primer va ser l’actual president de la Cambra de Comerç, Isaac Sanromà, que presidia el seu últim acte amb aquest càrrec. «És un honor que l’últim acte com a president de la Cambra de Comerç sigui aquest», explicava ahir Sanromà i afegia que «aquesta és una ruta consolidada que traspassa la gastronomia i s’ha convertit, també, en social».

Una de les novetats d’enguany és la vinculació d’aquestes tapes amb el Modernisme, un vincle al qual els xefs han arribat després de fer una formació prèvia sobre com enfocar les seves creacions culinàries amb aquest moviment politicocultural de final del segle XIX i principis del XX. En aquesta edició el preu de la tapa més quinto o canya és de 3,50 euros, un increment que també suposa una millora de la qualitat dels plats cuinats per la trentena de xefs participants, tal com argumentava ahir Isaac Sanromà. La Ganxet Pintxo d’enguany no està només vinculada amb el modernisme sinó també amb el bàsquet, ja que enguany Reus és la Ciutat del Bàsquet. És per això que en l’acte també van assistir-hi els diferents clubs esportius del municipi com el Reus Deportiu, el CN Ploms, La Salle Reus o el Pare Manyanet. A més, l’acte també va comptar amb la pre sència del gegantó del Joan Petit per a recaptar diners per la seva fundació.

tracking