Diari Més

Religió

Un 'iftar' públic aplega prop de 300 persones per trencar el dejuni

Aquest és el tercer any que la comunitat musulmana celebra aquest sopar a la via pública

Alguns dels assistents esperant per a poder començar a sopar.

Un 'iftar' públic aplega prop de 300 persones per trencar el dejuniGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre 250 i 300 persones van participar ahir a la nit del sopar que trenca el dejuni del Ramadà a la plaça Gabriel i Ferrater del barri Fortuny. Els assistents es van anar aplegant al voltant de les llargues taules instal·lades al mig de la plaça cap a dos quarts de nou del vespre i un quart d’hora més tard començaven a repartir el menjar entre totes les persones que es trobaven assegudes a les taules però encara no es podia començar a menjar.

Passats pocs minuts de les nou de la nit el portaveu de l’Associació dels Musulmans de Reus i Comarca, Mohamed Said Badaoui, va agafar el micròfon per a dirigir-se als centenars d’assistents a qui disculpava l’absència l’alcalde Carles Pellicer que «no pot estar al sopar perquè té un acte però vindrà al final per a participar en els parlaments», comentava ahir Badaoui.

Un cop celebrada l’oració corresponent els assistents van poder començar a degustar els seus plats, un menú que estava format per sopa harira, dàtils, pizza casolana, creps farcits de pollastre i carn picada, també casolans, shebakia i, de postres, dolços típics. Entre les prop de 300 persones que van participar d’aquest sopar, s’hi trobaven, a banda dels membres del col·lectiu musulmà, diverses entitats polítiques de la ciutat com Pilar Flamenco, de Reus en Comú; Juan Carlos Sánchez, de dCide; Valentín Rodríguez, d’Entre Veïns; i Mònica Pàmies, de la CUP; entre altres polítics del municipi.

Surt al carrer per tercera vegada

Aquest sopar, anomenat iftar, és el tercer any que se celebra a la via pública per tal d’«apropar la cultura musulmana, Reus és una ciutat multicultural, i amb accions com aquesta donem a conèixer la religió», va explicar ahir Badaoi. Aquesta és la intenció amb la qual va originar-se la proposta de celebrar aquest gran sopar fora de la mesquita As-sunnah i la idea és portar-ho a tants barris com sigui possible. «Volem celebrar l’iftar en un barri diferent cada any», detallava Mohamed Said Badaoui.

El primer iftar es va celebrar fa dos anys a Horts de Miró, a la plaça de l’Abat Oliba, on van participar una vuitantena de persones i el segon es va realitzar al barri Gaudí i ja va acollir a 200 persones, un augment força considerable. «Enguany s’ha servit al voltant de 300 persones tal com teníem previst», argumentava Badaoi i afegia que «en aquests tres anys hem anat creixent i cada vegada estem arribant a més gent, siguin musulmans o no».

El sopar per trencar el dejuni del Ramadà va acabar amb els parlaments de Maria del Mar Escoda, vicepresidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR), Eva Ferran, directora territorial de Serveis Jurídics, i Oriol Amoròs, secretari d’Igualtat, Migració i Ciutadania.

tracking