Diari Més

Habitatge

Primera reunió de la PAH, un banc i l'Ajuntament de Reus per un lloguer social

La cita a tres bandes, impulsada per la Plataforma, permetrà ara negociar

El pis es troba localitzada a l'avinguda de Saragossa.

Primera reunió de la PAH, un banc i l'Ajuntament per un lloguer socialOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) va convocar ahir la primera reunió celebrada a tres bandes entre l’Ajuntament de Reus –en la figura del regidor d’Urbanisme, Marc Arza–, una entitat bancària i la mateixa PAH per negociar la cessió d’un pis en lloguer social per a una família. Es tracta, tal com explica la membre de la PAH Sandra Casanova, d’«una dona que té una nena i que viu amb la seva mare», les quals «van trobar un pis a l’avinguda de Saragossa, van pagar l’entrada i, quan anaven a pagar el lloguer, van veure que la persona que els hi havia llogat havia desaparegut i van saber que el pis era, en realitat, propietat d’un banc».

Amb un primer procés de desnonament pel mig que va poder aturar-se a través de l’acció de la PAH, la Plataforma «vam anar a parlar amb el banc, Cajamar, i vam convocar una reunió amb Cajamar, l’Ajuntament i nosaltres que és la primera que hem fet a tres bandes». Casanova detalla que «estem contentes perquè és un pas molt gran que hem fet nosaltres. Era una reunió que portàvem temps demanant perquè l’Ajuntament accedís a seure amb la banca i la PAH ho hem aconseguit». També recorda al consistori la vigència de la llei 24/2015 i diu que «això és una mostra que, si es vol, es pot». Ara, Ajuntament i banc negociaran el lloguer social per a aquesta família.

Arza apunta que «és important que la gent que té un problema en la relació amb el banc i amb el deute hipotecari rebi ajuda municipal, que és el que està passant» i que «temin Ofideute i en els darrers anys ha gestionat 250 o 300 lloguers socials».

tracking