Diari Més

Pellicer: «Ens cal un govern de 21 per entrar de ple al segle XXI»

El candidat de Junts per Reus omple el Bartrina en un acte central on Artur Mas el destaca com «un líder i un actiu per a Reus»

Carles Pellicer, al centre, amb membres de la seva llista per al 26-M i l'expresident Artur Mas, ahir.

Pellicer: «Ens cal un govern de 21 per entrar de ple al segle XXI»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Ens veiem per celebrar-ho a la plaça Catalunya». Així va acomiadar-se el cap de llista de Junts per Reus, Carles Pellicer, de l’acte central de campanya que va deixar petit ahir al vespre el Teatre Bartrina. Pellicer, que va exhibir cor i ofici en un autèntic bany de masses a onze dies del 26-M, va concretar propostes en pràcticament tots els àmbits i va treure pit de la situació econòmica en què queda l’Ajuntament després dels darrers dos mandats. Haver «reduït en 200 milions el dèficit en vuit anys» permet que «la cosa ja no vagi de resistir sinó de créixer i de treure de l’arxiu tots els projectes que tenim». «Mirant al futur», va apuntar, «veig una gran ciutat i us hi veig a vosaltres». Per això, «ens cal un govern de 21 per entrar de ple al segle XXI». El candidat de Junts per Reus va iniciar el discurs adreçant-se a la seva dona, Cori Vidal, a qui va dir que «el teu suport és la base del meu èxit. Sense tu no seria el mateix i jo no seria el mateix». I va confessar, respecte al rol com alcalde, que «visc per això i m’estimo Reus amb bogeria».

Pellicer va blindar aquesta cita clau al Bartrina amb la presència d’Artur Mas, que va destacar que «es poden fer candidatures amb un accent molt marcat de partit però, de tant en tant, hi ha algú que en pot fer, amb bon criteri, una de ciutat, més enllà dels contorns del partit». L’expresident de la Generalitat va valorar que «no hi ha moltes ciutats que tinguin el potencial de Reus si està ben liderada» i va assegurar que «Pellicer avui és un líder perquè ha aguantat molts contratemps. I tenir un líder és un grandíssim actiu per Reus». El cap de llista de Junts per Reus va envoltar-se, igualment, dels alcaldes del Baix Camp, amb Joaquim Calatayud al capdavant, que va parlar d’ell com «un alcalde de la seva comarca» i va agrair-li l’impuls per donar lloc a la Central de Contractació, desplegar els serveis funeraris públics o unificar les oficines de consum. Durant l’acte va projectar-se un vídeo de Carles Puigdemont acompanyat de la 2 de Junts per Reus, Montserrat Vilella, on el candidat a les europees avalava des de Waterloo la de Pellicer com una proposta «d’homes i dones compromesos per la ciutat» i agraïa «Reus per ser-hi i perquè sabem que podem comptar amb vosaltres».

L’«esforç d’austeritat»

Precisament Vilella, en el seu torn de paraula, va posar en valor el paper de Pellicer com «alcalde de l’1-O» i va recordar que «es va poder votar a tots els col·legis i hi va haver un alcalde que va fer que tothom pogués dir el que pensa». «Necessitem governar», va dir, perquè «som la candidatura que millor ho pot fer» i perquè «apostem per fer un Reus millor i més lliure per a tots». «A Reus volem Carles Pellicer i a Europa, Carles Puigdemont», va dir. Per la seva banda, la número 3, Teresa Pallarès, va incidir en què «Pellicer ha hagut de tenir cura de les persones i ha fet un gran esforç d’austeritat per reduir el dèficit». Una idea, aquesta, sobre la qual es va insistir en les prop de dues hores de míting, que va omplir de llarg un espai amb aforament per a 460 persones.

Tot i que «hi ha hagut partits que ens han posat pals a les rodes», va apuntar Pellicer en l’únic retret de l’acte, «hem fet els deures». En aquest sentit, l’alcaldable va repassar la diversitat de perfils a la seva llista i va aplaudir la feina duta a terme pel regidor d’Urbanisme, Marc Arza, que ara serà el primer suplent. Respecte als darrers quatre anys en minoria, va dir que «la ciutadania gairebé no ho ha notat». El Bartrina el va rebre entregat des de la seva entrada, que es va escenificar de la mà de Mas, amb bona part del públic vestit del blanc que identifica la candidatura en un acte que haurà reforçat l’optimisme de Junts per Reus.

tracking