Diari Més

Cultura

El Centre de Lectura tramita les obres d'enderroc per la seva ampliació

L’Ajuntament ha informat favorablement sobre les pertinents llicències, la notificació de les quals tindrà lloc «en qüestió de dies»

Els treballs impliquen una intervenció al carrer de la Puríssima Concepció.

El Centre de Lectura tramita les obres d'enderroc per la seva ampliacióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre de Lectura ha sol·licitat la pertinent llicència per iniciar les obres que han de donar peu a la seva ampliació i que passaran per l’enderroc del número 12 del carrer de la Puríssima Concepció. Tal com concreten fonts municipals, ja s’ha informat favorablement sobre els moviments i la notificació en aquest mateix sentit està previst que es produeixi en «qüestió de dies», de manera imminent. La tramitació haurà quedat completada, per tant, en aproximadament un mes des que se signés el conveni de col·laboració entre el Centre de Lectura i l’Ajuntament amb la finalitat de dotar de nous espais l’edifici.

L’enderroc del número 12 de la Puríssima Concepció representarà el primer pas per a l’ampliació del Centre de Lectura. Els treballs transcorreran, segons es va anunciar al seu moment, en paral·lel a la redacció d’un nou projecte que guiarà l’ampliació pròpiament dita, i que es preveu de dimensions inferiors al que es va elaborar l’any 2011 i no es va executar. Centre de Lectura i Ajuntament van signar a l’abril un conveni a través del qual el consistori atorga una subvenció de 150.000 euros per col·laborar en la primera fase dels treballs. De cara a la segona fase, tal com apuntava llavors el president del Centre de Lectura, Jaume Massó, caldrà buscar finançament a la Diputació. Això no es farà, però, fins que estigui redactat el projecte.

Uns 2.000 socis

El Centre de Lectura compta en l’actualitat amb uns 2.000 socis. El projecte d’ampliació encaixa en el Pla Especial de Reforma Interior del Nucli Antic, l’actuació urbanística de remodelació de l’entorn del Teatre Bartrina i dels immobles on està ubicat el Centre de Lectura; i abasta els immobles que es corresponen amb els números 6-8-10 i 12 del carrer de la Puríssima Concepció i als baixos del número 4 del mateix carrer. Les obres s’executaran en diverses fases, que es determinaran en funció de les circumstàncies i, en especial, de la capacitat de finançament. I dotarà l’edifici de nous accessos pel carrer de la Puríssima Concepció.

tracking