Diari Més
Daniel Rubio

Candidat d'Ara Reus

«Ara Reus ha sabut gestionar la banda de la dreta i de l'esquerra»

El candidat de la formació municipalista defensa que «hem demostrat ser el millor partit organitzant l’erari públic i teixint complicitats amb els partits»

Rubio és la primera vegada que encapçala les llistes d'Ara Reus.

«Ara Reus ha sabut gestionar la banda de la dreta i de l'esquerra»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

–Quin balanç fa del pacte de govern?

–És un balanç positiu on, en moments molt complicats tant econòmics com socials, hi ha hagut una entesa, tot i que també hem tingut els nostres punts de disconformitat des del punt de vista ideològic o en algunes qüestions de gestió, perquè tothom té les seves maneres de fer, però hi ha hagut una bona entesa amb els dos socis de govern.

–Ha servit per donar a conèixer més Ara Reus?

–Sens dubte. Vam entrar al govern municipal veient que l’alcalde Pellicer va quedar amb 7 regidors i era una ciutat que no estava governada i nosaltres, en un exercici de generositat, el que vam fer va ser entrar a govern, d’entrada amb 2 regidories, Medi Ambient i Esports, i després, gràcies a la capacitat de gestió que hem demostrat, hem acabat tenint el 40% del pressupost municipal.

–Creu que Pellicer ha estat un bon alcalde?

–Crec que Pellicer ha estat el millor alcalde que podia tenir Reus a la situació econòmica que s’ha trobat però és un alcalde de transició. Lamento molt la situació econòmica que ell es va trobar, no ha sigut una tasca fàcil la que ha hagut de fer l’alcalde Pellicer, se li ha de reconèixer, perquè quan un és alcalde o regidor doncs li agrada tenir una predisposició econòmica per fer lluir la ciutat i ell això no ho ha pogut fer. Però també és cert que en moments de màxima complicació necessites més complicitats i ell no ha sabut buscar aquestes complicitats i per tant jo parlo de renovació, crec que la ciutat de Reus es mereix seguir en una línia de reconducció econòmica que ha estat liderada per Ara Reus, i això no ens ho pot negar ningú.

–Un escenari tan polaritzat, com afecta a un partit municipalista?

–Ho enfocaria a com perjudica la ciutadania perquè les polítiques del blanc i el negre, del sí i el no, porten bloqueig i un bloqueig institucional no és beneficiós per ningú i menys per la ciutadania i per les empreses. No és bo tenir un bloqueig per no tenir pressupostos, tenir una ciutat que fa 6 anys que no regula ordenances no és positiu per l’empresari. L’única ordenança aprovada en els últims 6 anys ha estat la de tinença d’animals que ha estat nostra, i si s’ha aprovat aquesta, que no és diferent de la resta, és perquè nosaltres hem sabut gestionar la banda de la dreta i de l’esquerra, i aquest és un dels molts exemples.

–De totes les propostes, quines són les prioritàries?

–El primer que necessito és fer inversió en matèria d’infraestructura, no parlo d’arreglar les voreres o les places perquè això és manteniment, vestir això com a inversió és enganyar-se. Reus necessita acabar la connexió de la ronda nord, a la zona sud, dinamitzar els polígons industrials, necessitem fer inversions i ara és el moment.

–En moltes heu coincidit amb Junts per Reus.

–Jo crec que moltes de les nostres propostes se les han volgut fer seves i ho celebro perquè això vol dir que les nostres propostes tenen tant d’èxit que l’actual alcalde doncs se les fa seves. En tot cas, si les propostes són bones per la ciutat, és igual qui les faci i qui les tiri endavant. Nosaltres com a candidatura que ens presentem per ser el pròxim alcalde de Reus i tenir la màxima representació possible en aquest ajuntament, volem tirar endavant totes les propostes que portem.

–Com enfoca a nivell personal el fet d’assumir per primer cop la responsabilitat d’optar a l’alcaldia?

–Amb molt de respecte i il·lusió. Amb el convenciment de què portem un molt bon projecte i que hem demostrat tenir capacitat de gestionar. La nostra gestió avala la nostra capacitat de fer amb compromís, sentit comú, moderació, seny i respecte. Vull ser l’alcalde de tots els reusencs i vull fer una ciutat integradora i plural. Si Reus ha estat una de les principals ciutats a nivell nacional és gràcies a la seva gent, que és plural i diversa, i hem de recuperar que siguis de la sensibilitat que siguis, per davant de tot només hi hagi una bandera, la de la rosa de Reus.

–Per què no vol municipalitzar el servei de recollida de residus?

–L’informe en el qual es basa la CUP que es va encarregar des de l’Ajuntament de Reus, és cert que en una frase diu que municipalitzar la brossa tindria un estalvi de més d’1 milió d’euros però aquest informe té 200 pàgines i acaba amb tres conclusions que diu que el millor escenari és que sigui una empresa externa, la segona opció és que sigui interna i com a tercera diu que hi hagi un mixta.

–Se l’ha criticat pel control de la població de coloms.

–Hem fet el que s’ha de fer. Tenim un greu problema amb els coloms, és una plaga, Reus té un excés de coloms. I tot just el que hem fet és implementar unes mesures més ètiques per reduir la colònia de coloms però les empreses que ens subministren el pinso esterilitzant també ens han dit que per reduir la població a curt termini s’ha de seguir fent captures. Per tant nosaltres el que hem fet és seguir totes les recomanacions de les empreses especialitzades.

–La flota de vehicles elèctrics és la gran fita d’aquest mandat?

–Sí, sens dubte. Reus gràcies al projecte del model carsharing de mobilitat elèctrica i híbrida s’ha situat com un referent a nivell mundial. Nissan ha apostat per nosaltres molt fort i ha posat la millor oferta d’aquests 10 cotxes 100% elèctrics que han permès retirar-ne 16 de combustió i Toyota ha escollit Reus com la ciutat pilot del carsharing, això vol dir que ens hem avançat a la mobilitat del futur.

–Carles Pellicer porta menjablanc i Andreu Martín truca als ciutadans, vostè que farà?

El Ramon del Forn Huguet ens ha preparat unes xocolatines molt bones que porten el logo d’Ara Reus i tenim unes botelletes d’oli de Siurana.

–Hi ha algú amb qui pactaria o algú amb qui no?

–A mi no m’agrada parlar de línies vermelles i no m’agrada parlar del qui sinó del que. Nosaltres portem un projecte de ciutat i ens diferenciem de la resta de què no depenem ni de Barcelona ni de Madrid. No me n’he amagat mai que no pactarem amb els extrems i en aquest moment, per mi els extrems són Vox i la CUP.

Una aposta renovada

Daniel Rubio Angosto va nèixer a Reus l’any 1981. És graduat superior en Comunicació, especialista en Periodisme Empresarial per la Universitat de Vic i Direcció en Periodisme, Comunicació, Publicitat i Relacions Públiques per l’Escola Superior ESERP Business School. Actualment, ocupa les regidories de Recursos Humans, Medi Ambient, Ocupació i Aigües de Reus i opta per primera vegada l’alcaldia després de ser número 4 a les eleccions del 2015.

tracking