Diari Més

Serveis

La Generalitat inicia un projecte per ampliar i renovar el Parc de Bombers

El Departament d’Interior i l’Ajuntament han obert converses per millorar l’actual recinte, que es troba en un estat obsolet

Una imatge d'arxiu de l'exterior del Parc de Bombers de Reus ubicat a l'avinguda de Tarragona.

La Generalitat inicia un projecte per ampliar i renovar el Parc de BombersOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parc de Bombers de Reus es troba en molt mal estat des de fa molt de temps i els mateixos treballadors el cataloguen d’«obsolet». És per això que fa molts anys que lluiten per millorar el recinte i, per què no, aprofitar per ampliar-lo. Finalment, aquestes reivindicacions han arribat a bon port i la Generalitat ha començat a estudiar un projecte d’ampliació i renovació del parc tot i que, ara mateix, encara es troba en una fase inicial i, de moment, just han començat les converses amb l’Ajuntament per materialitzar-lo, segons ha pogut saber el Diari Més.

Aquesta és una de les principals reclamacions que tenien els bombers però no l’única, ja que tal com expliquen a aquesta redacció «el material de treball, la roba i els camions també són molt antics i hem estat molt de temps sense fer hores extres per aconseguir aquestes millores i també algunes de laborals».

Eloi Rosich, delegat intersindical del Parc de Bombers de Reus, detalla que «sembla que la cosa va avançant a poc a poc» i afegeix que «en tema dels camions, ara han fet una licitació per posar-ne fins a 92 de nous, repartits per tots els parcs de Catalunya». Rosich també comenta que després de la pressió exercida han aconseguit millores laborals que entraran en vigor el pròxim 1 de juny. «La Direcció General ens va oferir millores laborals que ens han satisfet». Una d’aquestes millores es remunta a l’any 2016 quan, per falta de personal, els bombers «havien de fer 102 hores de més» però «gràcies a la pressió hem aconseguit tornar a fer les mateixes hores que abans i en 2 o 3 anys ens igualarem amb la resta de funcionaris», explica el delegat intersindical. En relació a les hores extres també apunta que «ens les paguen per sota del normal però en 2 anys serà al mateix preu».

Una altra de les qüestions que han aconseguit és que les guàrdies d’estiu deixin de ser obligatòries i passin a ser voluntàries i, segons expliquen des del Parc de Bombers de la capital del Baix Camp, hi ha un compromís perquè en els pròxims 4 anys acabin sortint fins a 1.000 places de bombers, de les quals ja hi ha una primera promoció de 250 places en marxa. Finalment, en l’apartat de millores laborals també tindran més formació.

En un termini de «5 o 6 anys»

Tant el parc de Tarragona com el de Reus han de ser renovats de manera urgent i el que està més avançat és el de Tarragona que podria veure la llum d’aquí a 3 o 4 anys segons comenta el delegat intersindical. Per tant, seguint els números, Rosich comenta que el parc de Reus podria quedar renovat «d’aquí a 5 o 6 anys».

El que de moment és cert és que el Departament d’Interior està estudiant aquesta possibilitat de renovar i ampliar el Parc de Bombers de Reus i ha iniciat un projecte que encara es troba en els primers compassos. Primer han d’arribar a un acord amb l’Ajuntament de Reus, ja que els terrenys on es troba el Parc de Bombers i els del seu voltant són propietat del consistori que, segons comenten fonts municipals, no posarà cap inconvenient en la renovació i ampliació del parc, ja que «entenem que és un bon punt estratègic». Tant fonts de la Generalitat com de l’Ajuntament han confirmat l’activació del projecte, que encara es troba en una fase inicial de converses i que, «en un termini llarg» s’acabarà executant donat que resulta «molt necessari».

tracking