Diari Més

Promoció

La Ganxet Pintxo cuina una trentena de tapes amb aires modernistes

La ruta, que se celebra del 16 al 26 de maig, guanya qualitat i ofereix pintxo més quinto per 3,5 euros

La cita, inspirada per primer cop en receptes del Modernisme, va presentar-se ahir a la Casa Navàs.

La Ganxet Pintxo cuina una trentena de tapes amb aires modernistesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 32 bars i restaurants prendran part de la Ganxet Pintxo de primavera, la setzena edició de la ruta de tapes reusenca que, aquest cop, «evoluciona per tal de donar resposta a les necessitats dels establiments i a les exigències del públic». La cita, que «continua comptant amb un elevat grau d’acceptació», oferirà pintxo i quinto d’Estrella Damm per 3,5 euros entre els dies 16 i 26 de maig.

El preu s’ha incrementat en relació a ocasions anteriors com a resultat d’«una petició que ens venien fent els restauradors i que va acompanyada d’un increment de la qualitat, que era també el que nosaltres volíem», tal com explicava ahir el president de la Cambra de Reus, Isaac Sanromà, en la presentació de la ruta, que va produir-se a la Casa Navàs. Hi haurà un establiment que servirà menú de tapes. L’escenari de la posada de llarg no era casual. I és que la Ganxet Pintxo es reformula i incorpora el modernisme i les receptes de la cuina modernista com a eix temàtic. En aquest sentit, els participants van rebre anteriorment formació sobre com enfocar les seves creacions culinàries vinculades al nou format. I van donar-les a tastar a xefs experts en diverses jornades al Mercat Central.

La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, destacava ahir que «identificar la ruta amb el Modernisme és fer un pas endavant» i destacava la «gran qualitat» de les propostes. Una carpa al Mercadal permetrà, els qui segellin tres visites a establiments diferents, obtenir un barret d’Estrella Damm.

tracking