Diari Més

Junts per Reus projecta 1.000 pisos de lloguer social

Pellicer proposa oferir alguns solars municipals a qui hi vulgui construir habitatge assequible

El programa de Junts per Reus per al 26-M contempla, en matèria d'habitatge, la «creació de 1.000 pisos de lloguer social destinats a joves i persones grans». L'alcaldable de la formació, Carles Pellicer, destacava ahir des del barri del Carme la capacitat de gestió de l'Ajuntament i Redessa en l'àmbit immobiliari i subratllava la necessitat de generar sortides noves després que el parc hagi assolit el 100% d'ocupació. Donar un impuls a la bossa d'habitatge municipal i estudiar l'aplicació de bonificacions en l'IBI per als qui cedeixin pisos a l'Ajuntament, a més d'analitzar si l'Ajuntament es pot fer càrrec d'algunes millores a canvi de llogar-los, són altres mesures que Junts per Reus planteja.  
Pellicer aposta igualment per «cedir solars del paquet municipal a promotores que estiguin disposades a aixecar habitatges que siguin de lloguer assequible». Construir, però, no resulta l'única alternativa per ampliar la xifra de pisos –a la ciutat n'hi ha, actualment, uns 160 de protecció oficial– sinó que Junts per Reus veu també viable la compra de blocs ja enllestits o a mig camí d'estar-ho. La promoció de Joan Coromines, que va estar ocupada durant l'estiu del 2017, és una opció tot i que Pellicer ha rebutjat desvetllar-ne d'altres per tal de «poder treballar-les amb la necessària calma». «Tenim una demanda molt elevada en els sectors dels joves, que no poden emancipar-se, i de la gent gran que viu sola, que necessita unes condicions específiques», concloïa ahir l'alcaldable.

Junts per Reus projecta 1.000 pisos de lloguer socialOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El programa de Junts per Reus per al 26-M contempla, en matèria d’habitatge, la «creació de 1.000 pisos de lloguer social destinats a joves i persones grans». L’alcaldable de la formació, Carles Pellicer, destacava ahir des del barri del Carme la capacitat de gestió de l’Ajuntament i Redessa en l’àmbit immobiliari i subratllava la necessitat de generar sortides noves després que el parc hagi assolit el 100% d’ocupació. Donar un impuls a la bossa d’habitatge municipal i estudiar l’aplicació de bonificacions en l’IBI per als qui cedeixin pisos a l’Ajuntament, a més d’analitzar si l’Ajuntament es pot fer càrrec d’algunes millores a canvi de llogar-los, són altres mesures que Junts per Reus planteja.

Pellicer aposta igualment per «cedir solars del paquet municipal a promotores que estiguin disposades a aixecar habitatges que siguin de lloguer assequible». Construir, però, no resulta l’única alternativa per ampliar la xifra de pisos –a la ciutat n’hi ha, actualment, uns 160 de protecció oficial– sinó que Junts per Reus veu també viable la compra de blocs ja enllestits o a mig camí d’estar-ho. La promoció de Joan Coromines, que va estar ocupada durant l’estiu del 2017, és una opció tot i que Pellicer ha rebutjat desvetllar-ne d’altres per tal de «poder treballar-les amb la necessària calma». «Tenim una demanda molt elevada en els sectors dels joves, que no poden emancipar-se, i de la gent gran que viu sola, que necessita unes condicions específiques», concloïa ahir l’alcaldable.

tracking