Diari Més

ERC proposa desdoblar l'atenció primària del CAP Sant Pere al Carme

Aquesta mesura permetrà «apropar el centre mèdic al centre i descongestionar l’actual CAP»

Llauradó i Descarrega van visitar, ahir, les instal·lacions del CAP Sant Pere.

ERC proposa desdoblar l'atenció primària del CAP Sant Pere al CarmeCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldable d’ERC a Reus, Noemí Llauradó, i el gerent de la Regió Sanitària al Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, van anunciar, ahir, la proposta de desdoblar el CAP Sant Pere que actualment atén a la població de dues Àrees Bàsiques de Salut (ABS) Reus 1 i Reus 2. Aquesta mesura contempla ubicar l’ABS Reus 1 al Barri del Carme per tal d’acostar-lo al centre de la ciutat.

«Hem fet una anàlisi de la situació en la qual es troba el CAP Sant Pere on, a banda de les dues Àrees Bàsiques de Salut, també s’hi fa rehabilitació o odontologia entre d’altres, és per això que veiem necessari aquest desdoblament», detallava Descarrega i afegia que «així aconseguirem que l’ABS Reus 1 estigui més a prop dels seus usuaris, amb una mitjana d’edat alta, i descongestionarem el CAP Sant Pere».

La cap de llista d’ERC a Reus, Noemí Llauradó va destacar que «per nosaltres, la salut i el benestar de les persones és el més important» i va posar en relleu la mesura perquè «cercar el millor lloc on ubicar-lo era bàsic i el barri del Carme, per les característiques de la població, és el més necessitat». Llauradó també va assenyalar que «l’atenció primària és un dels aspectes prioritaris de la regidoria de Salut i el projecte d’ERC reafirma l’aposta del Departament de Salut de la Generalitat».

L’oferta de serveis del CAP Sant Pere, que abasta un total de 40.000 persones, contempla les vacunacions, coordinació amb Salut Mental, Serveis de suport, tràmits administratius i gestions i atenció directa. En referència a la gran quantitat de serveis oferts pel centre, Llauradó va assegurar que el desdoblament del CAP Sant Pere permetrà «millorar l’atenció al ciutadà i la qualitat de treball dels professionals». En aquest sentit, l’alcaldable va remarcar que la col·laboració estreta i el treball conjunt amb el Departament de Salut ha estat una de les claus per descentralitzar el centre d’atenció primària.

Així mateix, la cap de llista va argumentar que «aquesta proposta és una oportunitat per a la dinamització social, un aspecte que està recollit a la llei de barris però fins ara estava oblidat». En aquesta línia, Llauradó va etzibar que «regenerar un barri no és només tirar cases a terra i fer-ne de noves, sinó una oportunitat per a la dinamització social».

Aquest nou centre sanitari s’establirà en un dels solars del barri del Carme que actualment es troben lliures, és per això, que l’alcaldable va visitar ahir la zona i va explicar el projecte als veïns.

tracking