Diari Més

Mobilitat

Set empreses opten a habilitar el nou pàrquing de zona blava a l'Hospital Sant Joan de Reus

La previsió és que la licitació culmini i que l’asfaltat del solar, tarifat a 2 euros el dia, s’iniciï en un mes

Una imatge de l'estat actual dels terrenys a tocar de l'Hospital.

Set empreses opten a habilitar el nou pàrquing de zona blava a l'Hospital Sant Joan de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de set empreses opten a realitzar les obres de construcció del pàrquing exterior de l’Hospital Sant Joan de Reus, que passarà a ser zona blava. El procés de licitació pel projecte va activar-se el 8 de març i va admetre ofertes fins el 3 d’abril. La previsió és que la tramitació quedi completada i que els treballs arrenquin en el termini d’un mes amb l’asfaltat del solar. L’execució de la zona blava s’allargarà, tal com recull el plec de condicions de la licitació, quatre mesos. Els terrenys, que fins ara es fan servir com aparcament de forma descontrolada però gratuïta, es tarifaran a 50 cèntims l’hora i un màxim de 2 euros al dia. El pressupost de licitació és de 543.529,02 euros IVA inclòs. Al solar, que abasta prop de 9.700 metres quadrats dins el sector H-11 de Bellissens Oest, es delimitaran 297 places per a vehicles.

La intervenció al solar, que es troba actualment en condicions molt precàries i que genera greus problemes els dies de pluja, inclouen moviments de terres, pavimentació, enllumenat públic i enjardinat, entre altres. També la instal·lació de la corresponent xarxa de parquímetres, que estarà formada d’entrada per un total de quatre màquines. Aquestes tindran connexió 4G per intercanvi de dades, duran un panell solar integrat i estaran acabades amb pintura antigrafiti. Permetran el pagament amb targeta i també en metàl·lic. En l’accés de l’aparcament es col·locarà un panell il·luminat que indicarà l’entrada i la sortida i càmeres, així com un sistema de lectura de matrícula.

Punts de llum i pilones

Pel que fa a la llum, s’instal·laran una dotzena de fanals cobrint el perímetre de l’aparcament i 16 més al seu interior, repartits entre els blocs de cotxes. Per barrar el pas dels vehicles als solars adjacents al que ara es tarifarà, el projecte d’obres preveu la col·locació de pilones tipus new jersey de manera lineal sobre la vorera al llarg de l’avinguda de la Universitat fins al camí de Bellissens. També s’ubicaran pilones als accessos per a vianants sobre la vorera sud de l’avinguda Josep Laporte.

L’acord per tarifar els terrenys el va prendre el Consell d’Administració de Reus Mobilitat i Serveis al novembre del 2018, amb el suport de Cs i PSC i en el marc d’una entesa amb Iridium, la concessionària dels pàrquings subterranis de l’Hospital i l’edifici del Tecnoparc. La seva ratificació, al ple del 3 de desembre, va servir perquè l’empresa retirés una demanda contra l’Ajuntament, que sol·licitava el tancament del solar amb la voluntat que no s’hi pogués seguir estacionant sense pagar. Entre les condicions de l’acord amb Iridium, hi ha no crear nous aparcaments ubicats a terrenys municipals en un radi de 500 metres traçats a partir del Sant Joan. A més, el pàrquing subterrani de l’Hospital Sant Joan de Reus, que té fins a 650 places, passarà de costar 8 a 4 euros al dia. I l’aparcament de FiraReus, amb 580 places, passarà de 9,20 euros a 1 euro al dia. Els dos pàrquings seran cogestionats per Reus Mobilitat i Serveis, i s’integraran en la xarxa municipal. El projecte de zona blava a l’Hospital va tirar endavant amb el «no» de CUP i PP.

tracking