Diari Més

Cultura

Els 60 espectacles del Trapezi capten més de 90.000 espectadors

Durant 4 dies, Reus ha estat capital del circ i es calcula que han gaudit del Trapezi unes 90.000 persones

'Bal Trap', de La Contrebande, va tancar el programa al Mercadal.

Els 60 espectacles del Trapezi capten més de 90.000 espectadorsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant els darrers quatre dies, Reus ha estat capital del circ amb la celebració del Trapezi i es calcula que, en aquest temps, han gaudit de la Fira del Circ de Catalunya unes 90.000 persones. A més, 127 artistes de 35 companyies hi han participat. D’aquestes, 16 són catalanes, quatre de la resta de l’estat espanyol i 15 internacionals. Al llarg dels quatre dies de fira, els espectadors han pogut veure una seixantena de representacions en 20 espais d’actuació. S’han ofert 44 sessions gratuïtes i 15 sessions de pagament.

Els espectacles de sala han tingut una molt bona afluència de públic en totes les seves funcions, segons detallen des de l’Ajuntament. S’han exhaurit les entrades de pràcticament tots els espectacles de sala i el seu èxit va fer que diumenge al migdia s’haguessin venut 1.600 entrades a públic general i 390 entrades a professionals i premsa. La Fira ha comptat amb un equip humà de més de 200 persones que han vetllat pel bon funcionament d’aquesta 23a edició de Trapezi i perquè Reus es converteixi, durant els dies de la Fira, en capital del circ. L’espai de professionals ha estat també a ple rendiment amb 206 professionals inscrits entre programadors, distribuïdors i companyies entre altres institucions, escoles, associacions i particulars. Dels programadors inscrits, un 15% eren de fora de l’Estat.

El Trapezi ha estat marcat enguany per la clara aposta per la producció, la programació de companyies internacionals i per la qualitat dels professionals i entitats acreditades. La direcció artística, a càrrec de Leandro Mendoza (Cíclicus Espectacles S.L), ha mantingut l’objectiu de consolidar Trapezi com a Fira amb identitat territorial però també amb la intenció que esdevingui una eina imprescindible pel circ de Catalunya i un referent.

El 72%, propostes de carrer

Els protagonistes de Trapezi, com sempre, han estat els espectacles de carrer, que conformen un 72% de la programació. Carrers i places de Reus han reunit milers de persones que s’han aplegat a veure les propostes dels artistes a l’aire lliure. Per primer any el Trapezi ha apostat per limitar l’aforament en espais gratuïts a la plaça de la Llibertat i a Casa Rull. El Cabaret va estrenar un escenari circular. Bal Trap, de la companyia La Contrebande, ha tancat la fira.

Equip del festival en la roda de premsa de cloenda.

Trapezi tanca una edició marcada per la programació internacional i el nou format del CabaretCedida

tracking