Diari Més

Política

Pellicer busca el tercer mandat entre l'impuls que el 28-A dona a ERC i PSC

Fins a 12 partits enceten la campanya de les municipals, que coincideix amb diverses cites als jutjats

Rubio, Llauradó, García, Pellicer, Llorens, Martín i Domènech, candidats dels 7 amb representació.

Rubio, Llauradó, García, Pellicer, Llorens, Martín i Domènech, candidats dels 7 amb representació.Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Reus i cap de llista de Junts per Reus, Carles Pellicer, afronta aquest 26-M el repte d’accedir al seu tercer mandat consecutiu. Ho fa, tal com explicava dimecres en la conferència de tancament del cicle Eix 2019 de la Cambra, amb «8 anys d’experiència i un equip sòlid al meu costat» com a punt de partida i l’aval de «la força i el coneixement sobre el territori, la ciutat i la seva gent». Pellicer aspira a la reelecció en un escenari marcat, també, pels resultats de les generals i l’impuls que el 28-A ha donat a ERC i PSC, la força més votada i la segona al municipi. En aquest sentit, la candidata republicana, Noemí Llauradó, posava en valor fa pocs dies, des de Cal Massó, que «ERC ha guanyat per primer cop a Reus» i destacava que «la ciutat mai no ha tingut una alcaldessa dona i això, el 26 de maig, ho podem canviar». El cap de llista socialista, Andreu Martín, concretava precisament l’endemà dels comicis, i també a la Cambra, que «això ens fa reformular el nostre objectiu, que ja era força positiu, però ara crec que guanyarem a Reus».

El 26-M a Reus, 12 formacions aspiren a repartir-se 27 escons. Només 7 d’elles tenen representació a l’Ajuntament: Junts per Reus (7 regidors), ERC (2), Ara Reus (2), CUP (6), Cs (4), PSC (4) i PP (2). Ara Reus –fins ara soci de govern de Junts per Reus, igual que ERC– canvia d’alcaldable i aposta per Dani Rubio. Igual que la CUP, on el relleu natural de David Vidal ha estat Marta Llorens. Sebastià Domènech repetirà de cap de llista dels populars. L’expulsió, per part de Cs, dels seus 4 regidors ha provocat una reformulació total de la candidatura, la qual liderarà Débora García. Els ex de la formació taronja concorreran ara amb dCIDE, amb Juan Carlos Sánchez al capdavant. A més d’aquest últim, els 4 partits que irrompen a les urnes sense representació a l’Ajuntament són Entre Veïns, Primàries, Vox i En Comú Podem.

De les AAVV al cas Tecnoparc

L’enganxada de cartells, ahir a la mitjanit, va donar el tret de sortida a una campanya electoral on jugaran també un paper diferents cites als jutjats: l’Audiència de Tarragona inicia dilluns el judici del cas Tecnoparc, que s’allargarà fins el dia 15; Dani Rubio i Marta Llorens declararan a instrucció 4 de Reus el dia 21 per la querella del d’Ara Reus contra la cupaire arran d’un suposat delicte contra l’honor; i, el mateix 21, el contenciós administratiu celebrarà la vista per la denúncia dels exregidors de Cs sobre la rebaixa de sous de l’alcalde i el govern. En les darreres setmanes, la lluita de diverses formacions per subratllar com a seves algunes propostes compartides amb programes d’altres rivals i les crítiques a l’activitat política de membres de les associacions de veïns han centrat la precampanya.

tracking