Diari Més

Cultura

Paconstein enamora el públic en el cabaret inaugural del Trapezi

El monstre de grans dimensions va captar totes les mirades sobre l’escenari circular del Mercadal

Paconstein, compartint escenari amb la trapezista Iara Gueller, en l'obertura de la fira del circ.

Paconstein enamora el públic en el cabaret inaugural del TrapeziOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Trapezi va aixecar el teló davant de centenars de persones que es van apropar, ahir, a la plaça Mercadal per gaudir de la inauguració de la fira del circ de Catalunya, amb l’espectacle Cabaret, que enguany es va realitzar en un escenari que va impressionar tots els assistents, amb una pista rodona cèntrica per acollir els espectadors al voltant.

L’espectacle a càrrec d’Alba Sarraute, Discípulos de Morales, Aimé Morales, Jimmy González, Iara Gueller, Duo 2 Filles, La Contrebande i Circonautes va posar sobre l’escenari a Paconstein, un monstre de grans dimensions que va deixar bocabadats als assistents escenificant un idil·li amb la trapezista Iara Gueller.

Abans del gran espectacle del Cabaret, cal Massó va acollir l’acte inaugural institucional amb els parlaments de Montserrat Caelles, regidora de Cultura, Leandro Mendoza, director artístic de Trapezi, Francesc Vilaró, Secretari General de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Carles Pellicer, alcalde de Reus.

Calles va destacar que «el Trapezi és una peça bàsica per definir la nostra ciutat, potent en cultura, i ens permet projectar-nos més enllà d’aquest territori». La regidora de Cultura també va detallar que «aquesta fira és un punt de trobada però també de descoberta de la nostra ciutat, un dels festivals amb més projecció nacional i internacional» i va afegir que «Reus porta el circ a l’ADN». Per la seva banda, el director artístic del Trapezi, Leandro Mendoza, va afirmar que «ens agradaria ser una plataforma de coproduccions pròpies» i que l’edició d’enguany engloba circ jove i madur i té la intenció de mostrar «no només la destresa física del circ sinó també la vida que hi ha darrere», va detallar Mendoza.

«El Trapezi ha arribat als 23 anys, una edat clau, en un moment de madurar i que ha d’aprofitar per seguir mirant cap al futur i créixer més», va destacar el Secretari General de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Francesc Vilaró. Finalment, l’encarregat de tancar aquest acte institucional va ser l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, remarcant el salt «qualitatiu i quantitatiu» que realitza el Trapezi en cada edició i destacant que «ens dóna força, dinamisme i economia, per això el consistori aposta per aquest circ d’alta qualitat». El batlle de la capital del Baix Camp també va explicar que un grup de persones del Brasil han vingut a la ciutat per a captar idees del Trapezi i montar un festival del circ en aquell país. Finalment, Jimmy González va meravellar al públic amb un tast de malabarisme. Amb aquests dos actes, el Trapezi va aixecar un teló que abaixarà aquest diumenge amb la cloenda de La Contrebande.

Jimmy González va oferir un tast de malabarisme als assitents.

Paconstein enamora el públic en el cabaret inaugural del TrapeziOlívia Molet

tracking