Diari Més

Societat

Quaranta-dues parelles lingüístiques més al Voluntariat per la llengua de Reus

Els voluntaris inverteixen una hora setmanal durant deu setmanes a conversar en català

Foto d'algunes de les parelles lingüístiques.

Quaranta-dues parelles lingüístiques més al Voluntariat per la llengua de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quaranta-dues parelles lingüístiques delCentre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus (CNL)es van formalitzar el passat divendres 3 de maig a la sessió de presentacióde la trenta-vuitena edició del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Reus.Entre aquestes parelles, n’hi ha vint-i-cinc de noves i disset que continuen d’edicions anteriors.

Els voluntaris inverteixen una hora setmanal durant deu setmanes a conversar en català amb l'aprenent a fi que aquest guanyi seguretat i fluïdesa parlant en aquesta llengua en un ambient distès, mentre fan noves amistats i s'enriqueixen mútuament.

Les persones que estiguin interessades a col·laborar-hi com a voluntàries o com a aprenentes encara hi són a temps, i poden adreçar-se al CNL de l'Àrea de Reus, situat al carrer de l'Àliga de Reus, 1, personalment, per telèfon (977 128 861) o per correu electrònic (vxl.reus@cpnl.cat). També poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat, o fer el tràmit als punts d'inscripció del Voluntariat per la llengua distribuïts pel Baix Camp i el Priorat.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El CPNL va iniciar el programa l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 ja hi ha participat més de 135.000 parelles

tracking