Diari Més

Via pública

La instal·lació de nous punts de llum completarà la plaça de Villarroel

Un projecte pressupostat en 21.400 euros permet augmentar la il·luminació per a vianants i vehicles

Després de la intervenció hi haurà 16 fanals.

La instal·lació de nous punts de llum completarà la plaça de VillarroelOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aprovació del projecte de reordenació de l’enllumenat de la plaça de Villarroel ha donat per completada la intervenció en aquest punt de la ciutat, que ha viscut darrerament canvis en el sistema de circulació de vehicles. El pressupost previst per l’Ajuntament per poder materialitzar les feines és de 21.479 euros. El projecte busca dotar l’espai d’una millor qualitat en la il·luminació, una major eficiència i rebaixar el consum. Igualment, en la línia de la redistribució del trànsit, la nova llum vol contribuir a reforçar la seguretat ciutadana i també vial.

El projecte detalla que «a la plaça existeix un enllumenat amb columnes de 7 metres» i que «actualment, no proporcionen uns nivells d’il·luminació acceptables» ja que algunes «es troben afectades per les branques dels arbres que provoquen ombres i que incideixen en la correcta il·luminació de voreres i calçada». La de la llum ha estat una de les qüestions que més ha preocupat, darrerament, el veïnat de diferents àrees de la ciutat. Així, el projecte preveu actuacions a la mateixa plaça de Villarroel, al carrer Batan i finalment a la Riera d’Aragó.

En detall, la intervenció consisteix en reformar la instal·lació actual, sempre atenent a la normativa vigent que preveu un màxim de contaminació lumínica segons la zona. Les feines se centren, segons detalla el mateix projecte, en la substitució de les làmpades d’halogenur metàl·lic per làmpades LED i la instal·lació de nous punts LED per reforçar la il·luminació. Ara en aquesta àrea concreta hi ha 13 punts de llum i amb la reordenació n’hi haurà un total de 16. Un rellotge astronòmic controlarà l’encesa i l’apagada dels llums, programats per reduir el flux lumínic a mesura que avança la nit.

Reordenació del trànsit

L’Ajuntament ja va invertir més de 50.000 euros en la reformulació de la plaça de Villarroel, que fa d’enllaç entre les rondes i les rieres. La nova rotonda, dissenyada en col·laboració de la Guàrdia Urbana i la regidoria de Via Pública, ha eliminat l’anterior distribució del trànsit per una única rotonda més senzilla. S’ha construït una illa central per canalitzar el trànsit procedent dels carrers Batan, Pere el Cerimoniós, Cambrils i Riera d’Aragó. El trànsit del carrer Eduard Toda s’incorpora per Batan.

tracking