Diari Més

Política

Ara Reus vol destinar 2 milions del superàvit a crear habitatge social

L’alcaldable Dani Rubio reivindica el paper dels socis de govern en el romanent positiu

La formació proposa comprar els blocs de Joan Coromines.

Ara Reus vol destinar 2 milions del superàvit a crear habitatge socialOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Dels 4,6 milions de superàvit, almenys 2 haurien d’anar destinats a habitatge social». Ho explicava ahir el cap de llista d’Ara Reus, Dani Rubio, en una compareixença al carrer Joan Coromines, on es localitza la promoció de pisos que va estar il·legalment ocupada a l’estiu del 2017 i que aquest abril la immobiliària propietària, Divarian, va posar a la venda. L’alcaldable proposa dedicar la meitat del romanent positiu de l’exercici 2018, presentat dimarts, a facilitar sostre «a persones en risc d’exclusió social, joves que busquen emancipar-se o gent gran».

Comprar les tres escales de Joan Coromines és una opció, però el partit en té altres: «Hem estat mirant el 80 i 82 de l’avinguda de Salou, on tindríem una illa amb al voltant de 100 pisos; i també al carrer Comandant Sugranyes on només falta col·locar portes i finestres o a l’Hort d’En Ros», apuntava ahir Rubio, que concretava que «així serien uns 200 pisos». Fer-se amb edificis ja aixecats «és més econòmic» que no aixecar-ne algun partint des de zero.

El candidat d’Ara Reus lamentava ahir «que els socis de govern no haguéssim estat presents en la roda de premsa de presentació del superàvit», on van participar l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor d’Hisenda, Joaquim Enrech. Fonts municipals precisen que el balanç econòmic de l’exercici 2018 es va detallar en una reunió de govern celebrada dilluns i que els socis mai no han estat en la seva exposició pública. En tot cas, Rubio relacionava ahir els resultats amb «l’eliminació d’Innova» i recordava que «la reestructuració que s’hi va fer era una proposta d’ Ara Reus».

Ajuts i subhastes

Rubio va plantejar també ahir la «necessitat» d’elaborar un nou Pla d’Habitatge ja que el que està vigent en aquests moments «ha quedat completament obsolet» i es correspon «amb una realitat completament diferent de la que tenim avui». I va plantejar la creació de línies de subvenció per reformar habitatges amb una partida de 300.000 euros anuals, i el fet de treure a subhasta solars de propietat municipal al barri del Carme «a un preu mòdic i raonable».

El regidor d’Urbanisme, Marc Arza, s’havia referit també recentment a la voluntat de comprar els blocs de Joan Coromines. Una idea, aquesta, que Ara Reus defensa que ha estat inicialment seva.

tracking