Diari Més

Cultura

La maqueta del Park Güell atrapa als més petits i desafia als adults

Alguns visitants del Gaudí Centre troben a faltar pautes a seguir per treure més partit al muntatge

Una mare i la seva filla interactuant amb el nou espai del Park Güell del Centre Gaudí.

Una mare i la seva filla interactuant amb el nou espai del Park Güell del Centre Gaudí.Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gaudí Centre va obrir a l’abril un nou espai anomenat El Park Güell de Gaudí, en el qual es pot veure una maqueta interactiva d’aquesta zona que és la principal novetat d’enguany. Amb el nou muntatge es pot conèixer el Park Güell dividit en tres continguts temàtics: la sostenibilitat, l’arquitectura i el pensament. La maqueta ha atrapat per complet als més petits i ha desafiat la manera d’entendre el museu dels adults que han vist com canviava la forma de conèixer més detalls sobre determinats punts del Park Güell amb un sistema més modernitzat.

«M’agrada molt per les imatges, està molt bé» comentava una de les persones que, ahir a la tarda, va visitar el Gaudí Centre. «A les meves filles els ha encantat, de fet, és on han passat més estona perquè poden interactuar i els agrada poder anar escollint què veure», detallava la mare d’una família. Des del consistori van crear aquesta maqueta interactiva per tal d’actualitzar els continguts expositius i presentar atractius alternatius que «enriqueixin l’experiència de la visita i mantinguin la capacitat d’atracció turística de l’equipament», un objectiu que han aconseguit complir, almenys, amb els més petits de les famílies, ja que prefereixen passar més estona en una part expositiva que requereix la seva participació que no pas en una on només puguin llegir les diverses explicacions de l’objecte o espai en qüestió.

Amb tot, part dels visitants del museu troben a faltar algun panell explicatiu a l’hora d’utilitzar aquesta maqueta, que «no sabia gaire bé com utilitzar, anava arrossegant els objectes però no sé si he tret el màxim rendiment». Per contra, els nens i nenes que van passar pel Gaudí Centre ahir a la tarda, van deixar clar que els agrada molt aquesta representació visual del Park Güell i que no tenen cap problema en fer-la funcionar. Aquest és l’exemple més clar de la modernització cap a la qual han d’avançar els museus per a seguir atraient les generacions més joves, una evolució que l’Ajuntament de Reus ja ha iniciat amb aquesta maqueta interactiva que es troba localitzada a la segona planta, en l’àmbit dedicat a les principals obres de Gaudí com la Sagrada Família o el Park Güell.

Tot i aquesta modernització, aquest nou espai no desentona amb el lloc, ja que segueix la línia de la resta del discurs museogràfic del centre, en el qual es posa en valor les tècniques arquitectòniques que utilitzava Gaudí en els seus projectes.

tracking