Diari Més

Política

La FAVR se situa al marge de l'activitat política de les associacions de veïns

La Federació, que va abordar la implicació de membres d’entitats de cara al 26-M en una assemblea recent, celebra la seva festa anual diumenge

Una imatge d'arxiu d'una festa anterior de la FAVR.

La FAVR se situa al marge de l'activitat política de les associacions de veïnsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Nosaltres hem dit, des del primer dia, que estem al marge dels partits polítics». Ho explica el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR), Marcos Massó, que detalla que la implicació de les entitats en aquest sentit «es va abordar en assemblea fa un parell de mesos» i «vam acordar que la Federació no entraria ni col·laboraria en res». «De fet», afegeix Massó, «la FAVR va decidir rebaixar l’activitat en aquestes dates perquè no hi hagués cap malentès». En relació a la denúncia del PSC davant la Junta Electoral de Zona per dos actes d’Ara Reus i Entre Veïns celebrats diumenge al barri del Santuari i a Mas Abelló, el president de la FAVR precisa que «els partits s’haurien de preocupar d’ells mateixos i trobar els vots on els hagin de trobar, i no denunciar la resta».

Respecte al paper que haurien de jugar les associacions de veïns en aquest període, Massó valora que «els polítics s’encarreguen de buscar persones de les associacions perquè pensen que així capten més vots». A totes les llistes hi ha líders veïnals. «L’interès ve més aviat dels partits i no a l’inrevés, i alguns accedeixen i van a les llistes», apunta, i diu que «fins i tot a mi m’han fet propostes –Massó va ser regidor del PP entre 2011 i 2015–, però no he acceptat perquè sóc el president de la Federació».

Massó subratlla que «la FAVR no s’implica en res» i «no intervé en l’activitat política de cap associació ni dóna cap idea ni cap suggeriment». «Cada associació», opina el president de la Federació, «és lliure de fer el que vulgui». Sobre si creu que participar d’actes amb partits polítics fa perdre credibilitat a les entitats, tal com apuntava diumenge el PSC, Massó concreta que «no la perden» i diu que «l’endemà de les eleccions, tampoc ningú tindrà en compte res d’això. Hi haurà uns resultats, qui guanyi governarà, i tot es normalitzarà de nou».

Coincidir amb la campanya

La mateixa festa anual de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus també es produirà durant la campanya, i se celebrarà aquest diumenge 12 de maig. Massó explica que «l’únic que fa la FAVR és una festa popular per a les 29 associacions de veïns, que serem al voltant de 400 persones, i que recollim llet per al Banc dels Aliments». «A quatre dies de les eleccions», diu, «hem de suposar que vindran també càrrecs polítics». Massó puntualitza que, amb tot, «no serà una festa dels partits sinó dels veïns, en cap cas per a cap partit polític» i que «la festa l‘hem hagut de variar precisament per no coincidir amb les del barri Montserrat ni amb el dia de les eleccions». El barri Montserrat, de fet, ja va accedir anteriorment a avançar les dates, que d’inici abastaven el cap de setmana del 26 de maig.

tracking