Diari Més

Equipaments

La futura piscina municipal de Reus serà part d'un nou complex esportiu

L’edifici, amb un spa, sales d’activitats i una pista d’atletisme a la coberta, costaria més de 6,7 milions

Una recreació de l'aspecte que tindria la zona d'aigües.

La futura piscina municipal de Reus serà part d'un nou complex esportiuCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La futura piscina interior annexa al Pavelló Olímpic Municipal estarà integrada en un complex esportiu de nova construcció, amb forma d’edifici autònom de tres plantes, que tindrà vestidors ordinaris i per a runners, spa, saunes, banys de vapor, sales de fitness i sales d’activitats dirigides. La coberta de l’equipament, tal com està prevista en un avantprojecte presentat ahir per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor d’Esports, Jordi Cervera, serà practicable i acollirà una pista de 200 metres de corda i una zona central per a exercicis amb aparells de cal·listènia. La piscina pròpiament, inclosa en una zona d’aigües, serà de 30 metres i anirà acompanyada d’un vas d’aprenentatge de 15x8 metres i piscina infantil.

Pellicer concretava ahir que el complex és «una proposta sorgida de la ciutadania sobre les necessitats esportives a la ciutat». Al seu torn, Cervera posava en valor el fet que «la piscina és concebuda com un espai polivalent». La previsió és «que es pugui materialitzar el proper mandat», tot i que no hi ha calendari. El dibuix del complex s’extrau d’un avantprojecte elaborat per l’empresa Ubae Fitness, que suposaria uns 7.240 metres quadrats construïts i 5.000 d’urbanització.

Fins a 4.000 abonats

El global del complex requeriria, segons preveu l’avantprojecte, la inversió d’uns 6.741.000 euros als quals caldria afegir despeses indirectes. Construir-lo representarà la desaparició d’una de les pistes exteriors que actualment estan ubicades a tocar del Pavelló Olímpic. El model «està inspirat en les últimes tendències en l’àmbit esportiu» i «vol ser un complement». La vocació de l’estudi és arribar a assolir un nivell d’autofinançament de l’explotació del centre esportiu amb una oferta per a un total de 4.000 abonats.

L’avantprojecte del complex es va presentar ahir de la mà de la primera fase del Mapa d’Instal·lacions Esportives Municipals (MIEM). Amb la redacció final d’aquest document, que es lliurarà als components de la taula de treball del MIEM –la qual inclou la presència de totes les formacions polítiques representades a l’Ajuntament de Reus–, es procedirà a la seva tramitació i posterior aprovació, mentre que en paral·lel ja s’ha iniciat la segona fase del desenvolupament del mateix mapa.

tracking