Diari Més

El Consell Municipal d'Infants presenta les propostes sobre els drets de la infància

50 nens han representat els 976 infants de 22 centres de primària reusencs

En el Consell Municpal d'Infants

El Consell Municipal d'Infants presenta les propostes sobre els drets de la infànciaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Municipal d'Infants ha presentat aquest dimarts a la corporació municipal les propostes elaborades durant el curs 2018-2019, centrades en les polítiques orientades a promoure els drets de la infància. Els infants han reflexionat sobre aquesta qüestió i han elaborat propostes perquè l’Ajuntament pugui aplicar-les. El Consell Municipal d'Infants ha presentat les seves propostes en audiència pública a través de 50 representants de 976 infants de 22 centres de primària reusencs.

El programa Infants Ciutadans, coordinat per la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística, s’ha desenvolupat entre l’alumnat reusenc de 5è de Primària.Aquest curs han estat 22 centres escolars els que han participat. Cada escola ha designat dos representants o tres segons les classes per nivell, de manera que un total de 50 nens i nenes han integrat la comissió de treball que seguint el calendari establert va posar en comú les propostesper elaborar el text final.

El projecte s’inicia amb la participació dels infants en els tallers que es desenvolupen a les aules de les escoles. Posteriorment, representants de cada centre integren el Consell Municipal d’Infants, que prepara les propostes que es presentaran en audiència pública al consistori.

Programa Infants Ciutadans

Aquest fòrum de representació dels infants funciona a Reus des de 1998, en què vuit escoles van iniciar aquest procés participatiu inspirat en el projecte 'La Ciutat dels Nens' del pedagog italià Francesco Tonucci, que en les darreres dècades s’ha estès a un bon nombre de ciutats europees. El projecte Infants Ciutadans busca adaptar el funcionament i els serveis de les ciutats a les necessitats del conjunt de la ciutadania, i de manera especial a les dels infants.

tracking