Diari Més

Habitatge

El banc posa a la venda pisos que van acollir ocupes a Joan Coromines

La immobiliària Divarian ofereix 25 habitatges de la promoció on la Guàrdia Urbana va instal·lar-se les 24 hores l’estiu del 2017

Una imatge d'arxiu de la façana on els ocupes van penjar pancartes reivindicatives.

El banc posa a la venda pisos que van acollir ocupes a Joan CorominesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La immobiliària Divarian ha posat a la venda, aquest 26 d’abril, un total de 25 pisos dels blocs del carrer Joan Coromines que, durant l’estiu del 2017, van romandre il·legalment ocupats per una vintena de famílies. El banc propietari, el BBVA, se’n va desvincular a principis de l’any passat per incorporar-los a Divarian, que agrupa el seu negoci immobiliari. La promotora que va aixecar els edificis a Horts de Miró havia fet fallida temps enrere. Els pisos formen part d’una promoció que es va donar per enllestida al 2009, tenen entre dues i quatre habitacions i s’ofereixen a partir de 111.800 euros.

Al moment de prendre possessió dels habitatges ja desallotjats, i tal com explicaven en aquell moment fonts de la mateixa entitat bancària, la immobiliària va blindar-los amb la col·locació de nous panys, precintes, alarmes a cada pis i altres sistemes de seguretat «que evitarien l’entrada de les persones» per estalviar-se que un cas similar pogués tornar-se a donar. Els qui els habitaven irregularment van abandonar els edificis un mes abans del pas a Divarian, que anteriorment havia estat Anida i que va poder produir-se per ordre d’un jutge. Les mateixes fonts precisaven llavors que, al moment de procedir a revisar en profunditat els pisos que havien deixat lliures els ocupes, «la majoria» dels habitatges «es trobaven en bon estat» i no s’hi van detectar desperfectes, almenys no de gran consideració. I que la immobiliària «no hi ha hagut de fer cap intervenció» rellevant més enllà del fet que «s’han netejat i assegurat totalment».

La sortida de la darrera família del bloc va posar fi a la presència contínua d’una patrulla de la Guàrdia Urbana, que va vigilar les 24 hores i durant aproximadament sis mesos la promoció i els moviments que al seu interior poguessin tenir lloc. Com a mínim una part dels ocupes van rebre atenció de Serveis Socials de l’Ajuntament de Reus. Ho van fer «a través del mateix circuit que entrarien altres famílies en iguals circumstàncies, sempre tenint en compte que s’ha d’estudiar cas per cas, mirant les particularitats de cadascun d’ells per actuar de la forma més convenient», tal com explicava en aquell moment la regidora de Benestar, Montserrat Vilella.

Quan van intervenir en l’ocupació il·legal, al 2017, agents de la Guàrdia Urbana i treballadors de les empreses subministradores van procedir, en successives ocasions, a tallar l’aigua i la llum als habitatges. Des del BBVA van sostenir des del principi que, en haver pres possessió dels immobles un cop buits, l’entitat no va arribar a presentar denúncia contra els ocupes.

A partir de 111.800 euros

Divarian ofereix ara a través del seu lloc web 25 pisos a Joan Coromines: sis de dues habitacions i un lavabo i 19 que en tenen tres i dos lavabos, a partir de 52 metres útils. El més assequible té un preu de 111.8000 euros i el més car costa 167.700 euros. La immobiliària concreta, entre les característiques dels habitatges, que es troben repartits en tres escales, i esmenta que tenen porta blindada i disposen de «pany de seguretat».

tracking