Diari Més

Política

La JEZ autoritza dos actes d'Ara Reus i Entre Veïns que el PSC va denunciar

Permet una paella i una jornada de futbol solidari perquè els partits «no hi demanaven el vot»

Membres d'Entre Veïns, durant la cita esportiva d'ahir.

La JEZ autoritza dos actes d'Ara Reus i Entre Veïns que el PSC va denunciarOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC ha denunciat davant la Junta Electoral de Zona (JEZ) una jornada de futbol solidari i una paella popular on considera que els partits Entre Veïns i Ara Reus «han utilitzat les associacions de veïns» per dur a terme «actes polítics públics». Fonts socialistes entenen que les dues formacions aprofiten el vincle amb membres d’entitats veïnals per tramitar, a través d’ells, l’ocupació d’espais i la sol·licitud de material a brigades que, sota el seu punt de vista, reverteixen en accions de precampanya i en «beneficis que no podem tenir». La crítica del PSC esquitxa el govern «per no actuar i aturar-ho». La JEZ ha permés la celebració, aquest diumenge, de la jornada de futbol i la paella en valorar que en cap d’elles hi havia intenció de demanar el vot.

En detall, la jornada de futbol solidari d’Entre Veïns s'ha desenvolupat a l’exterior del Centre Cívic de Mas Abelló i ha servit per recollir 150 quilos de pinso per al Mas dels Peluts. El cap de llista de la formació, Valentín Rodríguez, ha precisat que «vam al·legar que es tracta d’un espai obert, no hi ha sol·licitud d’ocupació de via pública perquè no cal i, evidentment, tampoc no hi ha material de brigades».

Rodríguez: «Estan nerviosos»

«Ens sembla una falta de respecte molt gran per a l’Associació de Veïns de Mas Abelló, que no hi ha tingut res a veure», afegia Rodríguez, que creu que la denúncia a la JEZ és fruit del «nerviosisme» del PSC per la configuració de la nova candidatura amb vocació de respondre a les inquietuds dels barris. «És una vergonya intentar suspendre un acte solidari de jugar a futbol i recollir pinso per una entitat que no rep un euro i que treballa pel benestar dels animals», concloïa Rodríguez. En el seu cas, la JEZ ha determinat que «no consta que s’hagi de produir cap intervenció dels membres de la llista ja que és un acte benèfic desvinculat de la contesa electoral».

Pel que fa a Ara Reus i a la paella al barri del Santuari, la JEZ ha determinat que «l’organitzador és una associació veïnal» que impulsava l’acte «perquè l’alcaldable d’Ara Reus hi presentés la candidatura». I que, tot i que a la invitació apareixia la imatge de Dani Rubio i el logo del partit, «no es desprèn que es tracti d’una petició del vot». El PSC lamenta que «hi havia membres de la Junta de l’AVV El Santuari –el president va de 7 d’Ara Reus– que no sabien res de la paella» i manté que «casos així perjudiquen les entitats». Ara Reus ha declinat pronunciar-se sobre la qüestió.

tracking