Diari Més

Llauradó: «L'Hospital tindrà un paper més rellevant al conjunt del país»

L’alcaldable d’ERC a Reus proposa, en una conferència a Cal Massó, generar un Espai Escènic Estable i un Pla Metropolità del Camp

La republicana va recordar que «Reus no ha tingut mai una alcaldessa i això pot canviar el 26-M».

Llauradó: «L'Hospital tindrà un paper més rellevant al conjunt del país»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cap de llista republicana per Reus al 26-M, Noemí Llauradó, va oferir ahir a Cal Massó una ponència on va presentar públicament «una visió de futur de la nostra ciutat» basada en «les meves tres prioritats si sóc alcaldessa»: «recuperar l’autoestima dels reusencs i reusenques, assegurar l’estabilitat i la governabilitat de la ciutat i de l’Ajuntament, i mantenir en tot moment vies de diàleg i treballar amb la mà estesa a totes les entitats i col·lectius». L’alcaldable republicana va referir-se a la situació de l’Hospital Sant Joan, del qual va dir que «tindrà un paper més rellevant al conjunt del país», va criticar que «no hi ha un projecte cultural de ciutat» i va plantejar «un Pla General Metropolità del Camp de Tarragona». Tot plegat en un context que «no és de grans majories a Reus ni enlloc».

Llauradó va recordar que «la ciutat mai no ha tingut una alcaldessa dona, i això el 26 de maig ho podem canviar» i va apuntar que «fa pocs dies hi ha hagut unes eleccions al Congrés i al Senat, i a Reus ERC ha guanyat per primer cop unes eleccions espanyoles». En la ponència, que duia per títol L’impuls que Reus necessita i on van assistir 150 persones, va acompanyar-la la consellera Ester Capella.

La candidata d’ERC, que ja va avisar que «no baixaré als detalls, perquè la meva intenció no és fer titulars», aposta per «una ciutat educadora i cultural» i, per això, considera «imprescindible» la creació d’un «Pla Educatiu de Ciutat que es fonamenti en la dimensió transversal de l’educació». «La ciutat ens educa les 24 hores del dia», apuntava ahir, i recordava que «cal cuidar la formació professional» i «aprofitar el privilegi que la URV i la UOC formin part del nostre paisatge». «A Reus no tenim un projecte cultural de ciutat», valorava l’alcaldable republicana des de Cal Massó, i apuntava la conveniència de donar forma a un «Consell de Cultura: un òrgan ampli de participació on els agents puguin debatre cap on volem que evolucioni la cultura de ciutat». En la mateixa línia, «s’ha de generar un Espai Escènic Estable a l’aire lliure i ubicar-lo a la plaça de l’alcalde Anton Borrell», així com «recuperar la implicació de la Generalitat en la creació i producció cultural, ja que la seva sortida del Teatre Fortuny és un dels errors culturals històrics més significatius».

Polítiques socials

Pel que fa a la voluntat de donar lloc a una ciutat «cohesionada i republicana», «hem d’insistir a preservar els valors de la igualtat, la llibertat i la justícia social». «Durant la crisi», valorava ahir Llauradó, «les polítiques socials de l’Ajuntament s’han fet des d’una perspectiva equivocada, propera a l’assistencialisme en lloc de dotar d’eines d’apoderament les persones». Per això, expressava, «hem de dotar-nos de més habitatge social, de bonificacions fiscals i no ens ha de tremolar la mà per incoar expedients sancionadors a la banca pels pisos buits o a les proveïdores de subministraments quan tallen els serveis bàsics». La candidata d’ERC al 26-M assegurava també ahir que «la violència masclista ha de ser combatuda amb fortalesa». La formació proposa polítiques d’envelliment actiu i de diversitat.

Sobre salut i assistència sanitària, «seguirem implicant totes les regidories per millorar la qualitat de vida i la salut de les persones». Llauradó va referir-se també a la situació de l’Hospital Sant Joan de Reus, i va dir que «tindrà un paper més rellevant en el conjunt de l’atenció hospitalària del país perquè hem trobat la millor solució a la dificultat econòmica que tenia a través de la gestió per part d’una entitat de Dret Públic de la Generalitat». «Un cop resolt això», apuntava, «i tenint en compte les magnífiques instal·lacions, tecnologia i professionals i la visió més global amb altres hospitals universitaris del Camp i l’Ebre, es podran resoldre moltes més patologies aquí de les que es resolen ara i només s’haurà d’anar a Barcelona per les qüestions d’extrema complexitat». «Consolidarem el seu caràcter universitari i d’aposta per la recerca i la innovació», afegia. L’alcaldable d’ERC va al·ludir al CMQ, del qual va dir que «traslladarà la part ambulatòria a l’antic hospital, on s’estan habilitant les instal·lacions per fer un centre modern i punter i que revitalitzarà la zona».

Llauradó va deixar per al final l’apartat d’infraestructures i va dir que «Reus està immersa en un entorn metropolità, el del Camp de Tarragona. Aquest espai no només existeix, sinó que necessita un impuls decidit». Per això, «estic convençuda que més que Plans d’Ordenació Urbana Municipal en cada municipi, el que ens cal és un Pla General Metropolità del Camp de Tarragona». La cap de llista republicana va reivindicar «una gestió integrada del transport públic interurbà per comunicar les centralitats del Camp». I va concloure la ponència valorant que «la ciutadania ja albira i projecta un futur millor, amb ganes de construir Reus en positiu».

tracking