Diari Més

Educació destinarà 2 milions d'euros al trasllat de l'Escola Els Ganxets de Reus

El Departament ha pressupostat l'obra entre les 27 intervencions que farà abans del 2023 per retirar barracons

L'escola està ubicada des de fa dotze anys en mòduls prefabricats.

Els Ganxets de Reus mantindrà intacte el projecte tot i sortir dels barraconsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de la Generalitat va aprovar dimarts l'encàrrec i la regularització d'encàrrec d'un seguit d'intervencions d'infraestructura escolar a realitzar per l'empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, que preveu 27 construccions escolars per un import total de 104.700.000 euros, que corresponen a les més prioritàries per al sistema educatiu de Catalunya d'acord amb les necessitats d'escolarització actuals i a mitjà termini. De les 27, un total de 21 són de nova construcció, 5 són grans ampliacions i 1 és una rehabilitació integral. Totes les obres es començaran a edificar de manera esglaonada fins al 2023 i permetran la retirada de més d'un centenar de mòduls. Entre les actuacions que han estat projectades hi ha el trasllat de l'Escola Els Ganxets a l'edifici de l'Escola Ciutat de Reus. Educació hi destinarà exactament 2 milions d'euros.

El 91,8% dels vots emesos al febrer en el sondeig de l'Escola Els Ganxets per polsar l'opiniódels pares i mares sobre si seguir als actuals barracons oocupar l'edifici de l'Escola Ciutat de Reus, van dir «sí» al trasllat. S'hi vanpronunciar 100 famílies, el 52,4% de les 208 que estaven cridades a les urnes. Un 7,3%d'elles van votar en contra del canvi i hi va haver un vot en blanc.La butlleta preguntava a les famílies si «en cas de trasllat a l'Escola Els Ganxets a l'edificide l'antic Ciutat de Reus, continueu apostant pel projecte educatiu de l'escola» i plantejavala possibilitat de respondre «sí» o «no».La previsió és que el trasllat es materialitzés per al curs 2021-2022, completada la tramitació i les licitacions pertinents.

Aquestes 27 obres es realitzaran d'acord amb els nous criteris pedagògics de construccionsescolars que el Departament d'Educació està treballant actualment amb el Col·legid'Arquitectes de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, que serviran per dissenyar els nouscentres educatius i transformar els centres actuals. Concretament, s'estan duent a termesessions de treball per concretar les idees sorgides i s'obrirà un procés per consensuar comhaurien de ser els centres educatius del futur. Està previst que aquests nous criteris esrecullin en un document abans de finalitzar el curs escolar.

tracking