Diari Més

Urbanisme

La segona fase de la remodelació de la Sang començarà el 6 de maig

Els treballs se centraran en la reurbanització del tram del raval del Pallol i en la col·locació de mobiliari

L'aspecte actual de la plaça de la Purísima Sang.

La segona fase de la remodelació de la Sang començarà el 6 de maigOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un cop finalitzades les celebracions de Setmana Santa, l’Ajuntament reprendrà dilluns vinent, dia 6 de maig, les obres de remodelació de la plaça de la Puríssima Sang. La primera meitat de les feines es va donar per culminada el passat 3 d’abril, amb la realització de les tasques d’asfaltat. La segona part, que arrencarà a principis de la pròxima setmana, estarà centrada en els treballs de reurbanització del tram del raval del Pallol i la instal·lació de mobiliari urbà. Serà quan quedi enllestit aquest darrer àmbit que tota la zona reobrirà al trànsit rodat. Mentre s’allarguin les obres, es produiran desviaments en la circulació.

L’Ajuntament ja havia anunciat l’activació de la segona fase de la remodelació passada la Setmana Santa, fet pel qual els treballs anirien ara sobre calendari. L’execució del projecte –les dues fases– té un pressupost d’adjudicació d’uns 492.008 euros, IVA inclòs, i va a càrrec de l’empresa Auxiliar de Firmas y Carreteras SA.

A grans trets, la plaça de la Sang passarà a ser un espai bàsicament per vianants, el carreró de la Puríssima Sang es converteix en un carrer a un sol nivell amb prioritat pels vianants i el carrer d’Arnavat i Vilaró amplia voreres i eliminarà tot l’aparcament. El nou disseny de la plaça reorganitza l’esquema de circulació: s’amplia l’espai de vianants fins eliminar qualsevol possibilitat d’aturada o aparcament –les úniques excepcions són les dues zones per a càrrega i descàrrega que es mantenen– i es restringeix l’accés al carreró de la Sang a través de l’ús d’una nova pilona extraïble.

Restauració de la font

La circulació de vehicles estarà en tot el recorregut acompanyada de pilones, bancs i jardineres mòbils per evitar l’aparcament descontrolat. Pel que fa a la pavimentació i el mobiliari, el nou disseny mantindrà una estètica i unes característiques coherents amb les obres que s’havien realitzat recentment a l’entorn. Es donarà continuïtat als materials dels treballs fets als ravals i a la sortida dels carrers del nucli antic, mentre que a la plaça de la Sang es conserva la coherència però amb una imatge singular donat el seu caràcter emblemàtic. En el transcurs dels treballs, també es durà a terme la restauració de la font que hi ha al centre de la plaça.

tracking